Registrator/arkivarie

Stockholms universitetsbibliotek är ett av landets största forskningsbibliotek. Biblioteket är en naturlig mötesplats på campus och ett nav för informationsförmedling vid Stockholms universitet. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma. På universitetsbiblioteket arbetar ca 110 personer.

Kontaktpersoner

Wilhelm Widmark, överbibliotekarie

Tfn: 08-16 27 33

Stockholms universitetsbibliotek har nyligen tagit över ansvaret för Stockholms universitets arkiv och registratur och kommer nu förstärka funktionen med ytterligare en anställning. Vi söker därför en registrator/arkivarie med fokus på förvaltning och utveckling av SU:s dokumenthanteringssystem W3D3.

Arbetsuppgifter

Stockholms universitet arbetar aktivt med att främja öppen vetenskap och tillgängliggörandet av forskningsresultat och forskningsdata. Universitetsbiblioteket ansvarar för samordning och utveckling av centrala tjänster för att stödja universitetets forskare. Exempel på dessa tjänster är universitetets publikationsdatabas, universitetsgemensam infrastruktur för lagring av forskningsdata, samt utveckling av universitetets arkivfunktion och registratur mot e-arkiv. Den tekniska förvaltningen av tjänsterna hanteras tillsammans med universitetets IT-avdelning. 

Som registrator/arkivarie blir du nyckelperson för vidareutvecklingen av universitetets dokumenthanteringssystem W3D3. Du kommer att sköta kontakten med systemförvaltarna och externa systemleverantörer. Detta ger dig möjligheten att dels utveckla din kunskap inom arkiv och registratur men även bidra i arbetet gällande systemrelaterade frågor. Du kommer ha löpande kontakt med olika avdelningar inom hela SU samt nätverka med personer i liknande roller på andra lärosäten. Du kommer även att hålla i användarutbildningar i W3D3 för både mindre och större grupper. I övrigt kommer du att arbeta i registraturen med registrering av allmänna handlingar, utlämnanden, diarieföringsbedömningar m.m.

Stockholms universitets IT-avdelning arbetar enligt IT-förvaltningsmodellen pm3, och där får du rollen som förvaltningsledare för W3D3.

Kvalifikationer

För anställningen är det nödvändigt att du har: 

  • akademisk examen inom ett för anställningen relevant område
  • minst två års erfarenhet av arbete i arkiv- och/eller registraturverksamhet
  • erfarenhet av arbete med W3D3
  • god allmän systemvana
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är erfarenhet av: 

  • arbete med dokumenthanteringssystem
  • systemförvaltningsmodeller, till exempel pm3
  • nationella eller internationella samarbetsprojekt
  • användarorienterat utvecklingsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är problemlösande och tar dig an nya utmaningar med positiv attityd och har en förmåga att tänka om i situationer där det inledningsvis inte finns givna svar. Du är strukturerad och har en förmåga att planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är strategisk och uppskattar att arbeta med utvecklingsfrågor i en komplex miljö där mycket händer. Slutligen har du även en god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt arbete, oavsett arbetsuppgift.

Denna rekrytering är central för utvecklingen av Stockholms universitets arkivfunktion. Motivera därför väl i din ansökan varför du söker anställningen.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av överbibliotekarie Wilhelm Widmark, tfn 08-16 27 33, wilhelm.widmark@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdatum

24 april

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Wilhelm Widmark, överbibliotekarie

Tfn: 08-16 27 33