Bibliotekarie

Kultur och fritid är en av kommunens tio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som har i uppdrag att leverera välfärdstjänster inom bland annat allmänkulturell- och fritidsverksamhet, stå för kommunens samlade bidrag till föreningslivet samt att främja kultur-, idrotts- och fritidslivet i övrigt.

Kontaktpersoner

Gudrun Widmark, Stadsbiblioteket

Tfn: 060-19 18 37

Annette Sahlman, HR konsult

Tfn: 060-19 17 19

Sundsvalls stadsbibliotek fyller en viktig pedagogisk uppgift genom att knyta ihop läsfrämjande, informationsteknik, utbildning och kultur. Här finns tillgång till en mångsidig samling medier, liksom tillgång till databaser, offentliga e-tjänster, publika datorer, wifi, samt medie- och informationskunnig personal. Både det fysiska och virtuella biblioteket som mötesplats ska kännetecknas av tillit och öppenhet. Här har alla samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Verksamhetens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om förvaltningens och bibliotekens olika tjänster.

Nu söker vi dig som vill arbeta som bibliotekarie hos oss.

Arbetsbeskrivning

Sundsvalls stadsbibliotek ger information och vägledning i ett flertal informationsdiskar i Sundsvalls kommun. Du kommer att vara en av flera bibliotekarier som schemalagt kommer att ha pass i informationsdiskarna. I schemat ingår kväll- och helgpass ungefär var 5:e vecka.

Tjänsten innefattar även specifika ansvarsområden; kultur för äldre, kontaktbibliotekarie för Riksdagshörnan, samt arbete med minoritetsspråken. Du har även möjlighet att arbeta utåtriktat med föreläsningar och mediakontakter. Målgruppen för verksamheten är föreningsliv, äldre, anhöriga, omsorgspersonal, allmänhet och lokala organisationer som vi kommunicerar med genom besök, informationsmöten men också per telefon och e-post.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt att du har arbetslivserfarenhet inom vårt område. Vi värdesätter erfarenhet inom media och information samt god kunskap om digitala kanaler som webb och sociala medier.

Ett krav är att du kan svenska och engelska i tal och skrift. Språkkunskaper i finska och/eller samiska är särskilt meriterande. Du måste ha god kännedom i MS Office-paketet och gärna erfarenhet av BookIT eller likvärdigt bibliotekssystem. Tjänsten kräver B-körkort.

Som person har du har lätt för att knyta kontakt med människor och skapar förtroende. Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Du kan på ett flexibelt sätt anpassa dig till ändrade omständigheter och har en god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Vill du veta mer om tjänsten?

Välkommen att kontakta:

Gudrun Widmark, Stadsbiblioteket, Tfn 060-19 18 37

Annette Sahlman, HR konsult, Tfn 060-19 17 19

Fackliga företrädare

Elena Vakhrameeva, DIK, Tfn 060-19 18 48

Anna-Lena Altin, Vision, Tfn 060-19 21 09

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är den 3 februari 2018.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum

3 februari

Ort

Sundsvall

Kontaktpersoner

Gudrun Widmark, Stadsbiblioteket

Tfn: 060-19 18 37

Annette Sahlman, HR konsult

Tfn: 060-19 17 19