Kommunikationschef

Vi söker en driven och lyhörd ledare som gillar att jobba såväl strategiskt och långsiktigt som operativt. Du har känsla för medlemsengagemang och gärna erfarenhet och intresse av arbete inom medlemsstyrd verksamhet.

Kontaktpersoner

Ulrika Larsson, kanslichef

Tfn: 08-507 488 12

Om tjänsten och vårt erbjudande

Ditt uppdrag blir att driva, utveckla och medverka i förbundets interna och externa strategiska kommunikationsarbete tillsammans med övriga medarbetare och förtroendevalda. Du ingår i förbundskansliets ledningsgrupp och kommer i nära samarbete med kansli och förbundsordförande arbeta för att utveckla och ta förbundets kommunikationsarbete ett steg till. Tjänsten är nyinrättad. 

Din roll finns i det verksamhetsnära och rör sig mellan strategi, ledarskap och operativt arbete. Exempelvis ingår projektledarskap för vårt Arbetsterapiforum som återkommer vartannat år, nu närmast 2019. Ett annat medlemsnära uppdrag är att leda arbetet med att påvisa det förbundet gör för medlemmarna, att behålla och utveckla det fina medlemsengagemang som finns. Vi vill också att fler ska ta del. Ett tredje påtagligt uppdrag är att samordna vår kommunikation utåt, att fånga upp aktuella samhällshändelser som berör vår organisation och våra medlemmar.

Vår stora tillgång är att vi arbetar tillsammans, har höga ambitioner och alltid vill utveckla vårt arbete. Vi erbjuder dig tillsvidareanställning i en kreativ och utvecklande miljö, med engagerade och bidragande medarbetare och goda anställningsvillkor; självklart har vi kollektivavtal. Våra medarbetare har ett stort eget ansvar för sina arbetsuppgifter men samarbetar för att lösa uppgifter, du finns i ett team! Du kommer att ha personalansvar för en grupp.

Om dig

Som vår nya kommunikationschef ser vi gärna att du tar med dig följande in i vår verksamhet:

  • Universitets- eller högskoleutbildning inom media och kommunikation
  • Erfarenhet och intresse av arbete inom medlemsstyrd verksamhet
  • Erfarenhet av att strategiskt arbeta med kommunikationsfrågor, både långsiktigt och kortsiktigt
  • Kunskaper om hälso- och sjukvårdens och omsorgens organisation och styrning
  • Erfarenheter av socialpolitiskt strategiarbete
  • Chefserfarenhet och/eller ledarskapsutbildning
  • Du har goda kunskaper om medielandskapet samt förståelse för mediernas roll i samhället
  • Du har förstås stort intresse för svenska språket och är själv en duktig skribent.

Personliga egenskaper

Du som person är lyhörd, handlingskraftig och driver arbetet framåt. Du gillar att arbeta i en miljö med ibland ett högt tempo och att ha flera projekt i gång samtidigt. Vi ser att vår nya medarbetare har goda ledaregenskaper, är prestigelös, flexibel och tydlig. Du tänker strategiskt och kan se sakers långsiktiga betydelse samtidigt som du kommer med nya idéer som kortsiktigt leder till bra resultat. 

Du ser också helheten, har lätt för att samarbeta, skapa förtroende och bygga goda relationer. Du är duktig på att organisera och planera ditt och andras arbete och räds inte att jobba i hela kedjan; från planering och idé till färdigt koncept.

Om oss 

Sveriges Arbetsterapeuter är den fackliga och professionella organisationen för legitimerade arbetsterapeuter och för dem som studerar till arbetsterapeut. Vi har cirka 10 000 medlemmar, varav ungefär 1 000 är studentmedlemmar. Vi är ett förbund som är och vill vara nära medlemmarna i vardagen. Sveriges Arbetsterapeuter är ett av Sacos 23 förbund och har närmare 25 medarbetare, varav fem arbetar specifikt med information och kommunikation. Med ca 10 minuters resväg till Slussen befinner sig vårt kansli nära Stockholms innerstad och samtidigt också nära vackra promenad- och joggingstråk runt sjö och skog. 

Mer information

För mer information om tjänsten, kontakta kanslichef Ulrika Larsson på tel. 08-507 488 12. Facklig företrädare är Gelinda Jonasson, gelinda.jonasson@arbetsterapeuterna.se, tel. 08-507 488 19.

Skicka din ansökan till ulrika.larsson@arbetsterapeuterna.se senast den 25 maj. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Inför rekryteringsarbetet har förbundet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.

Sista ansökningsdatum

25 maj

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Ulrika Larsson, kanslichef

Tfn: 08-507 488 12