Bibliotekarie med huvudsaklig placering i Kulturhuset Möbeln

I höst öppnar det nya huvudbiblioteket i Kulturhuset Möbeln i centrala Tierp och våra ambitioner med biblioteksverksamheten i det nya kulturhuset är höga. Nu söker vi dig som vill vara med att forma och utveckla biblioteksverksamheten i det nya kulturhuset.

Kontaktpersoner

Carl Bergström, Chef enheten för kultur, konst och bibliotek

Tfn: 0293-21 82 62

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Huvudbiblioteket är programbibliotek och har ett mycket rikt utbud av program och evenemang för vuxna, unga och barn, för olika målgrupper och med olika inriktning. I anslutning till biblioteket i det nya kulturhuset finns en utställningshall med samtidskonst. I anslutning till biblioteket finns även Tierpsrummet som på olika vis lyfter fram kommunens historia och kulturhistoria. Program och utställningar äger även rum på våra filialbibliotek i kommunens kransorter Örbyhus, Söderfors, Skärplinge och Karlholm. Ett övergripande syfte med vår programverksamhet är att främja läslust och lärande och att bidra till ett levande offentligt samtal.

Vi söker nu en kreativ bibliotekarie som liksom vi sätter besökaren i centrum. Du kommer att vara en viktig del av vårt team på enheten för kultur, konst och bibliotek, med bibliotekspersonal och kultursekreterare som strävar mot ett kulturhus som är tillgängligt och angeläget för alla. I Kulturhuset Möbeln arbetar biblioteket, kultursekreterarna, kulturskolan och fritidsgårdsverksamheten nära varandra och vi sätter stort värde vid kreativitet, samarbetsförmåga och värdskap. 

Du kommer till en biblioteksverksamhet i stark utveckling och med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilde medarbetaren.

I tjänsten ingår även arbetsuppgifter såsom inköp av medier, utbildning i bibliotekskunskap, vägledning i informationssökning, pass i biblioteket etc.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för läsande och andra aktiviteter kopplade till litteratur och läsning och gärna med ett intresse för kultur och lokalhistoria. Du är en initiativrik, ansvarstagande och kreativ person som bidrar till utveckling av biblioteket. Vi vill även att du är en nyfiken omvärldsspanare och duktig på att nätverka inom bibliotekssektorn. Som bibliotekarie hos oss kommer du att sätta upp mål för och organisera verksamheten både på egen hand samt tillsammans med andra. Du kommer att ingå i flera samarbetsgrupper inom Kultur och fritid och initiera och driva samarbeten även med externa parter. I tjänsten ingår även att i nära samarbete med enhetens kultursekreterare självständigt driva egna processer i planeringen av vår omfattande program- och utställningsverksamhet. Vidare ingår att tillsammans med andra kollegor i Kulturhuset ansvara för publika arrangemang. Det är därför önskvärt att du har erfarenhet av att såväl självständigt som i nära samarbete med andra driva processer samt att tala inför publik.

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Du har kunskap om och intresse för ny teknik som stödjer informations- och kunskapsinhämtande. 

Du har goda möjligheter att förverkliga dina kreativa idéer. Därför är det viktigt att du har beprövad erfarenhet av att initiera och driva projekt i samarbete med andra. På enheten för kultur, konst och bibliotek får du stor frihet att genomföra aktiviteter och vi ser därför gärna att du är självständig och ansvarstagande som person. Vi tror dessutom att du har lätt för att ta egna initiativ samtidigt som du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. 

Akademisk examen och erfarenhet krävs. 

Ansökan

Referensnummer:   A866485

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Sista ansökningsdatum

6 maj

Ort

Tierp

Kontaktpersoner

Carl Bergström, Chef enheten för kultur, konst och bibliotek

Tfn: 0293-21 82 62