Vikarierande mångspråksbibliotekarie

Välkommen till oss på Biblioteket!

Kontaktpersoner

Upplands Väsby Bibliotek intar en självklar plats i kommunens kulturliv. Biblioteket är inrymt i aktivitetshuset Messingen och centralt beläget vid Upplands Väsby station med goda pendelförbindelser till Stockholm och Uppsala. I samma byggnad finns musikskola, scen, två gymnasieskolor, konferenslokaler, sporthall, lunchrestaurang och kafé. I verksamheten ingår en högt uppskattad bokbuss.  

Om tjänsten 

Vi söker en vikarierande mångspråksbibliotekarie på 80%. I tjänsten ingår ansvar för vuxenmedier på andra språk, visningar av biblioteket och delaktighet i att utforma bibliotekets tjänster och service riktade mot personer med annat modersmål än svenska. I tjänsten ingår även bemanning av bibliotekets vuxenavdelning, samt kväll- och helgtjänstgöring. Vikariatet löper på ett år. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:  

Bemanning av bibliotekets informationsdiskar 

Bevakning, uppföljning och inköp av vuxenmedier på andra språk 

Biblioteksvisningar för SFI-klasser, personer som blivit kommunanvisade och gymnasieelever på språkintroduktionsprogrammet 

Viss delaktighet i bibliotekets programverksamhet 

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du bör ha god kunskap om bibliotekets roll i ett interkulturellt samhälle. Tjänsten kräver samarbete internt/externt och en god kommunikationsförmåga. Du bör vara bra på att knyta kontakter, att lyssna in behov och att omvärldsbevaka frågor som rör den egna rollen. Du bör ha förmåga att följa upp överenskomna planer och att arbeta strukturerat. Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande och personlig lämplighet. 

Ansökan 

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk i annonsen. 

Mångfald

Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Finskt förvaltningsområde 

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. 
Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00 

SYSSELSÄTTNINGSGRAD 80% 

ANSTÄLLNINGSFORM Vikariat 

TILLTRÄDESDATUM 2018-09-17 

SISTA ANSÖKNINGSDAG 2018-08-12

Sista ansökningsdatum

12 augusti

Ort

Upplands Väsby

Kontaktpersoner