Hemslöjdskonsulent (textil inriktning)

Stiftelsen Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län med säte i hjärtat av Uppsala, där verksamheten bedrivs i hela länet.

Kontaktpersoner

Bent Syse, Museichef

Tfn: 070-522 85 16

I centrum står länets kulturhistoria under 7000 år. Upplandsmuseet speglar en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund. Uppdraget innefattar kunskapsuppbyggnad, forskning, förvaltning av samlingarna, arkeologi, kulturmiljöarbete, hemslöjd, förmedling och kommunikation. Verksamheten är i huvudsak bidragsfinansierad med en omsättning på ca 40 mnkr per år. I organisationen arbetar ca 60 personer.

Din bakgrund

Vi söker dig med kunskap och gedigen erfarenhet inom det textila slöjdområdet. Du är kreativ, har initiativkraft och bra organisations- och kommunikationsförmåga. Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt ha en god vana av att arbeta digitalt. Som konsulent bör du ha lätt för att bygga upp professionella nätverk. Meriterande är att ha intresse och erfarenhet av ekonomi- och resultatuppföljning. Vi söker dig som har gått utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, Högre hemslöjdsutbildningen eller motsvarande. Meriterande är ett stort kontaktnät inom den textila sfären, allt från enstaka slöjdare till den akademiska världens textilvetenskap.

Arbetsuppgifter

Som en av tre hemslöjdskonsulenter arbetar du strategiskt och operativt för att främja och utveckla slöjden i länet. Du samverkar med och fungerar som en länk mellan olika aktörer där arbetet innebär att tillvarata kulturarvet, initiera och driva utvecklingen och förnyelsen av slöjden som kulturyttring och näring.

Du initierar, driver och främjar utvecklingen genom projekt och olika typer av verksamheter. Det kan handla om planering och genomförande av kurser, utbildningar, utställningar, temadagar, projekt mm, men även att kommunicera slöjd i sociala medier. Information och rådgivning till såväl yrkesverksamma slöjdare som intresserad allmänhet ingår i tjänsten. Arbetet är omväxlande och ger stor egen frihet. Det kräver också god pedagogisk förmåga och vana att arbeta självständigt under eget ansvar. Du kommer att arbeta mot barn, ungdomar och vuxna, såväl självständigt som med kollegor. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Anställningsvillkor

Tillträde efter överenskommelse, under hösten 2018. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Provanställning på sex månader tillämpas. Körkort B erfordras. Upplandsmuseet har årsarbetstid och det innebär att arbetstiden kan vara oregelbunden, ibland förlagd till kvällar och helger. Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2018.

Skicka din ansökan till registrator@upplandsmuseet.se För mer information kontakta museichef Bent Syse, 070-522 85 16, bent.syse@upplandsmuseet.se. Facklig företrädare: Stina Flink, Akademikerföreningen, 018-16 91 42, stina.flink@upplandsmuseet.se

Sista ansökningsdatum

1 oktober

Ort

Uppsala

Kontaktpersoner

Bent Syse, Museichef

Tfn: 070-522 85 16