Biträdande bibliotekschef till Bibliotek Uppsala

Är du intresserad av att som ledare bidra till demokratisk samhällsutveckling och av att utveckla bibliotekens roll som en viktigt demokratisk mötesplats? Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt ledaruppdrag. Du kommer att arbeta med samordning, digitalisering och kvalitetssäkring för hela organisationen och där områden som bland annat läsfrämjande, bildning och tillgänglighet för alla ingår i vårt uppdrag som folkbibliotek.

Kontaktpersoner

Mohammed Mekrami, avdelningschef Bibliotek Uppsala

Tfn: 018-727 17 54

Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist

Tfn: 072-593 28 06

Bibliotek Uppsala består av 13 bibliotek inklusive ett digitalt bibliotek, uppsökande verksamhet med två biblioteksbussar, tre kulturcentrum varav ett fjärde är under uppbyggnad samt en omfattande programverksamhet för alla åldrar. Organisationen har idag över 100 medarbetare. Nya bibliotek och ny verksamhet kommer att utvecklas i takt med att Uppsala växer.

Ditt uppdrag

Som biträdande bibliotekschef har du liksom övriga chefer inom Bibliotek Uppsala ett särskilt ansvar för att tydliggöra, lyfta fram och driva biblioteksverksamhet med biblioteksplanen som grund. Du initierar och driver utvecklingsarbete och utmanar och stödjer medarbetarna över hela organisationen på ett positivt sätt genom utvecklings- och förändringsprocesser.

Uppdraget som biträdande bibliotekschef handlar samtidigt om att arbeta med upphandling och utveckling av våra IT-system samt strategiska ställningstaganden kring framtida IT behov. Du leder även biblioteksorganisationens arbete med den digitala utveckling som bland annat innebär att synliggöra och samordna kompetensbehovet för våra medarbetare samt säkerhetsställa att våra användare får tillgång till de senaste digitala tjänsterna.

Du har även ansvar över Bibliotek Uppsalas webbplattform, verksamheten för medier liksom biblioteksorganisationens gemensamma internservice.

Biträdande bibliotekschef rapporterar till bibliotekschef. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du deltar både med perspektiv utifrån ditt ansvarsområde och utifrån helheten på verksamheten.

Förutom budget, personal och arbetsmiljöarbete kommer du tillsammans med bibliotekschefen samordna bibliotekets övergripande systematiska kvalitetsarbete med stöd av en utvecklingsledare och i nära dialog med biblioteksledningen.

Din bakgrund

Vi söker dig med god dokumenterad erfarenhet av ledarskap, verksamhets-, medarbetar- samt ekonomiskt ansvar. Du har akademisk examen, t ex inom biblioteks- eller informationsvetenskap, eller har utbildning inom ett annat ämnesområde som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Vi värdesätter eventuell bred kunskap inom IT-området som kan bidra till att utveckla lösningar utifrån folkbibliotekens behov. Erfarenhet av att arbeta med IT-frågor vid bibliotek, förlagsbransch eller universitet är meriterande. Lika meriterande är om du har erfarenhet av att ha samordnat och implementerat organisationsövergripande processer och projekt.

Du är nyfiken, har stort intresse för omvärlden och medmänniskor, är en serviceinriktad person med ett levande intresse för IT, teknik och digitala tjänster ur ett biblioteksperspektiv. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav.

För att lyckas med uppdraget behöver du behärska en mix mellan teknik, metod och ledarskap. Med tydligt verksamhetsfokus är du ansvarstagande och arbetar strukturerat mot uppsatta mål. Du har en strategisk förmåga och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vi söker dig som trivs med samarbeten, tycker om att möta människor och är lyhörd för medinflytande. Du har även en pedagogisk förmåga och kommer bland annat att bistå bibliotekschefen med det organisationsövergripande systematiska kvalitetsarbetet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Mohammed Mekrami, avdelningschef Bibliotek Uppsala, 018-727 17 54, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06.

Fackliga företrädare: Vision; Tommy Törnberg, 018-727 24 33. DIK; Marianne Skoglund 018-727 57 09. Ledarna; 0200-87 11 11.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Här finns följande sju avdelningar: förvaltningsstaben, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Reginateatern, Uppsala konstmuseum, Uppsala kulturskola och Offentlig konst. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Hos oss kan du även jobba med kulturmiljöfrågor, kulturstöd och bidrag till studieförbund och bygdegårdar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet

 

Sista ansökningsdatum

16 december

Ort

Uppsala

Kontaktpersoner

Mohammed Mekrami, avdelningschef Bibliotek Uppsala

Tfn: 018-727 17 54

Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist

Tfn: 072-593 28 06