Stiftsantikvarie

Vill du vara med och bygga upp ett nytt fastighets- & kulturarvsteam i Uppsala stift? Vi expanderar och söker efter dig som vill utöka vårt teams kompetens inom kulturarvsområdet.

Kontaktpersoner

Sarita Dale, Stiftsarkitekt

Tfn: 018-68 07 57

Helena Eld, Chef för egendomsenheten

Tfn: 018-68 07 45

OM TJÄNSTEN

Du kommer att erbjudas ett omväxlande arbete där du får vara med och vårda och utveckla Svenska kyrkans kulturarv. I rollen som stiftsantikvarie ger du kvalificerad rådgivning till församlingar och pastorat i frågor som rör föremål, inventarier och byggnader. Du arbetar med projekt inom det kyrkoantikvariska området och medverkar i samråd med länsmuseer och länsstyrelser i regionen. Du arbetar nära arkitekt, ingenjörer, jurister och andra medarbetare vid t ex förvaltningstillsyn och lokalförsörjningsplaner samt håller i kurser, utbildningar och nätverk inom ditt ansvarsområde.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en akademisk examen som föremåls- och/eller byggnadsantikvarie eller annan likvärdig utbildning. Du har bred kunskap om och erfarenhet av föremåls och byggnadsvård och är väl förtrogen med kulturmiljölagen. Vidare har du minst fem års yrkeserfarenhet inom området och är van att handlägga ärenden. Erfarenhet av projektledning och samrådsförfaranden med myndigheter är meriterande. Som person är du strukturerad, ansvarstagande, strategisk och handlingsinriktad samt lyhörd och har lätt för att ta kontakt med folk och samverka.

Vi ser gärna att du delar Svenska kyrkans värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet

VI ERBJUDER

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv.

ANSÖKAN

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till rekrytering.uppsalastift@svenskakyrkan.se senast 24 februari 2019. MÄRK din ansökan ’’stiftsantikvarie’’.

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Stiftsarkitekt Sarita Dale 018-68 07 57 eller chef för egendomsenheten Helena Eld 018-68 07 45.

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Anna Reuterswärd, HR Konsult Svenska kyrkan, nås via växeln 018-68 07 00.

OM UPPSALA STIFT

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden ’’Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa’’. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift

Sista ansökningsdatum

24 februari

Ort

Uppsala

Kontaktpersoner

Sarita Dale, Stiftsarkitekt

Tfn: 018-68 07 57

Helena Eld, Chef för egendomsenheten

Tfn: 018-68 07 45