Chef för Almedalsbiblioteket

Är du intresserad av att leda Sveriges enda integrerade folk- och forskningsbibliotek?

Kontaktpersoner

Angelica Andersson Fihn, kultur- och fritidschef Region Gotland

Tfn: 0498-26 90 00 (vxl)

Gunilla Sundström, avdelningschef för planering och ledningsstöd, Uppsala universitetsbibliotek

Tfn: 018-471 39 96

Almedalsbiblioteket har som uppdrag att erbjuda alla som bor och vistas på Gotland en fullständig biblioteksservice samt svara för vetenskaplig informationsförsörjning till studenter och forskare på Campus Gotland vid Uppsala universitetet. Almedalsbiblioteket är ett bibliotek för alla, en mötesplats för människor med olika informationsbehov och en länk mellan universitetet och det gotländska samhället. I fokus för verksamheten är stöd till Den lärande människan – från de minsta barnens språkutveckling till högre utbildning och forskning.

Vi söker dig som är intresserad av att tydliggöra mål, strategier och arbetssätt för Sveriges enda integrerade folk- och universitetsbibliotek. Du har ett engagemang för biblioteksutveckling och för ledarskap för att tillsammans med omkring 35 medarbetare leda och medverka till att Almedalsbibliotekets övergripande verksamhet för såväl Uppsala universitet som Region Gotland fungerar och utvecklas. Läs mer på www.almedalsbiblioteket.se

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som enhetschef vid Almedalsbiblioteket innebär samordning och utveckling av såväl universitets- som folkbiblioteksverksamheten. Du är ansvarig för att planera, leda och utveckla den samlade biblioteksverksamheten vid Almedalsbiblioteket utifrån de två olika uppdragen och med målet att fortsätta utveckla en integrerad biblioteksverksamhet för alla målgrupper. Du har delegerat verksamhets-, personal- och budgetansvar. I uppdraget ingår också att ha det övergripande samordningsansvaret för folkbiblioteken på hela Gotland.

Kvalifikationskrav

  • Akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
  • Erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar.

Som person har du ett intresse för samhällsfrågor och ser vikten av bibliotekets roll i samhället liksom i undervisning och forskning. Genom ditt sätt att leda och kommunicera skapar du tydlighet, får engagerade medarbetare och en utvecklande arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen så bör du ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet från både universitetsbibliotek och folkbibliotek eller annan integrerad verksamhet.
  • B-körkort.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100 %, uppdraget delas mellan Uppsala universitetsbiblioteket och Region Gotland.

Upplysningar om anställningen lämnas av

Angelica Andersson Fihn 0498-26 90 00 (vxl), kultur- och fritidschef Region Gotland och Gunilla Sundström 018-471 3996, avdelningschef för planering och ledningsstöd, Uppsala universitetsbibliotek.

Facklig företrädare: Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se 
Nicklas Högås, Saco 018-471 3963 
Fia Wolters, ST 018-471 4088 

Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2019, UFV-PA 2019/1099. 

Sista ansökningsdatum

29 april

Ort

Visby

Kontaktpersoner

Angelica Andersson Fihn, kultur- och fritidschef Region Gotland

Tfn: 0498-26 90 00 (vxl)

Gunilla Sundström, avdelningschef för planering och ledningsstöd, Uppsala universitetsbibliotek

Tfn: 018-471 39 96