DIK söker utredare med fokus på kommunikationsområdet

Har du arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet och vill vara en del i arbetet för en tryggare och mer spännande arbetsmarknad för DIK:s medlemmar? Vi söker dig som vill arbeta i en ansvarfull roll där du påverkar ditt arbete och har stor möjlighet att forma rollen till din egen.

DIK är ett fackförbund där mod, utvecklingsvilja och en förmåga att hitta nya lösningar som går i takt med samtiden har drivit oss framåt och skapat förbundet som vi känner det idag. DIK arbetar för god kompetens-, löne- och professionsutveckling för våra medlemmar. Trots vår litenhet har vi drivit många viktiga frågor och alltid stått starkt, både inom Saco men även i opinion och i näringslivet. Det är just litenheten som varit vår styrka och som har resulterat i ett personligt förbund med nära relationer till våra medlemmar. Självklart är DIK partipolitisk obundet.

DIK:s drygt 21 000 medlemmar finns på ex kommunikationsavdelningar och byråer, på bibliotek, på museer eller inom kulturadministration. Vi har drygt 1 300 lokala fackliga företrädare ute på landets arbetsplatser och närmare 30 medarbetare på kansliet i Stockholm/Södermalm. DIK arbetar aktivt med frågor som rör genus och mångfald och har som målsättning att kansliets personalsammansättning ska spegla samhällets mångfald. 

Nu söker vi en utredare till förbundets samhällspolitiska avdelning som arbetar med att förbättra förutsättningarna för medlemmarnas arbete genom att lyfta och driva relevanta frågor. Här erbjuds du möjligheten att under stor frihet driva ditt eget arbete. Inom ramarna för förbundets områden är du med och påverkar vilka frågor förbundet lyfter.

ARBETSUPPGIFTER

Som utredare ingår du i ett team på fem personer där du ansvarar för och till viss del agerar talesperson inom området kulturella och kreativa näringar, med särskilt fokus på kommunikationsområdet. Du arbetar med kunskapsuppbyggnad och politikutveckling där du omvärldsbevakar, initierar och driver projekt, aktiviteter och samarbeten inom dina ansvarsområden. Du är förbundets expert inom området och driver och utvecklar förbundets position och kunskap, inom ansvarsområdet ryms även att utveckla förbundets position kring egenföretagares villkor. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för expertgrupper inom området och författande av rapporter, remissvar, underlag, omvärldstexter och politiska kommentarer. Vidare ansvarar du för sakinnehåll vid påverkansaktiviteter som exempelvis seminarier inom ditt område. Du håller i viss utsträckning presentationer gällande ditt arbete. I rollen har du breda kontaktytor såväl internt som externt där du agerar representant för dina områden. Du bygger och underhåller kontakter med nyckelpersoner i andra organisationer.du breda kontaktytor såväl internt som externt där du agerar representant för dina områden. Du bygger och underhåller kontakter med nyckelpersoner i andra organisationer.

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

• Akademisk examen inom humaniora eller samhällsvetenskap
• Arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet
• Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
• Erfarenhet från medlemsstyrd verksamhet är meriterande

För att trivas i rollen har du stort samhällsintresse och strävar efter att hela tiden lära dig mer om ditt expertområde. Du är en nyfiken person som gärna kommer med förslag på idéer och tar initiativ. Du driver självständigt ditt arbete framåt men är inte rädd för att konsultera andra när det behövs. Då du i rollen kommer ha långtgående samarbeten ser vi att du är trygg i din kontakt med andra och trivs med att bygga upp nätverk.

ÖVRIG INFORMATION

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Plats: Södermalm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum

1 januari

Ort

Stockholm