Arkeolog, uppdrag 100%

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Med kulturhistoria och konst vill vi ge upplevelser och insikter om vad det är att vara människa, belysa samtidsfrågor och ge perspektiv på samhällsutvecklingen. Värmlands Museum vill göra människor delaktiga och är med ett rikt utbud av utställningar och programverksamhet en viktig mötesplats.

Kontaktpersoner

Ellinor Larsson, verksamhetschef Uppdrag

Tfn: 054–701 19 16

Hans Olsson, arkeolog

Tfn: 054-701 19 17

Dina arbetsuppgifter

Som arkeolog arbetar du inom verksamhetsområdet Uppdrag som omfattar arkeologer, byggnadsantikvarier och en konservator. Arbetet innebär i huvudsak arkeologiska inventeringar, undersökningar och utredningar i fält samt rapportskrivning. Du arbetar självständigt eller tillsammans med museets övriga uppdragsarkeologer beroende på projekt. Du arbetar proaktivt med budgeterade intäktskrav. Tjänsten innebär många resor i regionen.

Dina kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom arkeologi och vana av fältarbete. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med uppdragsverksamhet inklusive anbud och kostnadsberäkningar. Du har goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med GIS. Erfarenhet och kunskaper om andra tekniska verktyg för arkeologisk verksamhet i fält är meriterande. Sökande bör ha inventeringsvana. Pedagogisk erfarenhet är meriterande.

Du har god förmåga att i tal och skrift förmedla arkeologiska frågor satta i ett sammanhang, till olika målgrupper. Du är initiativrik och målinriktad med förmåga att arbeta självständigt. Ett ständigt pågående förbättringsarbete med verksamhetens bästa som mål är en självklarhet för dig. Du kan ta ansvar för att uppdragen blir professionellt utförda och i enlighet med uppdragsgivarens ambition och att tidplan och ekonomisk kalkyl håller. Du har en positiv inställning, utåtriktad, noggrann och organiserad. Du är lösningsinriktad och bra på att samarbeta med andra.

Tjänsten kräver B-körkort.

Arbetstider och omfattning

Huvudsakligen dagtid under vardagar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning.

Ersättning

Månadslön, individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ellinor Larsson, verksamhetschef Uppdrag, tfn 054–701 19 16 eller Hans Olsson, 054-701 19 17, arkeolog. Sista ansökningsdag är den 20 juni 2019. Ansökan skickas via e-post till: ansokan@varmlandsmuseum.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdatum

20 juni

Ort

Karlstad

Kontaktpersoner

Ellinor Larsson, verksamhetschef Uppdrag

Tfn: 054–701 19 16

Hans Olsson, arkeolog

Tfn: 054-701 19 17