Utställningschef 100 %

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Med kulturhistoria och konst vill vi ge upplevelser och insikter om vad det är att vara människa, belysa samtidsfrågor och ge perspektiv på samhällsutvecklingen.

Kontaktpersoner

Susanne Olsson, verksamhetschef Kulturarv

Tfn: 054–701 19 10

Åsa Hallén, länsmuseichef

Tfn: 054-701 19 25

Värmlands Museum vill göra människor delaktiga och är med ett rikt utbud av utställningar och programverksamhet en viktig mötesplats. Vi är hela länets museum och bedriver verksamhet på fyra fasta platser i Värmland.

Dina arbetsuppgifter

Som utställningschef ansvarar du för planering och samordning av museets utställningsverksamhet såväl på Sandgrundsudden som på filialerna. Det är din uppgift att få ihop delarna till ett attraktivt utställningsutbud med besökarnas perspektiv i centrum. De senaste åren har Värmlands Museum visat internationella, nationella och egenproducerade utställningar med inriktning på dokumentärt fotografi, samtidskonst, konst och kulturhistoria. Efter en stor ombyggnation och renovering har museet på Sandgrundsudden nu nära 1000 m² avsatt för tillfälliga utställningar. Därutöver visar vi årligen nya utställningar på museets säsongsöppna filialer. Totalt visar vi 15–20 tillfälliga utställningar per år.

Utifrån egen omvärldsspaning och samordning av utställningsidéer och förslag från andra gör du ett utkast till utställningsschema för museets verksamhet. Den slutgiltiga planen beslutas av museets ledning i nära samarbete med utställningschefen. Utställningsproduktionen följer en gemensamt framtagen process som innefattar flera olika delar av organisationen. Utställningschefen deltar i det praktiska arbetet med utställningarna tillsammans med utställningsproducenten och ansvarar för upphandling, avtal, deadlines, förvaltning och utvärdering. Du har budget- och resultatansvar och sitter med i museets ledningsgrupp. Hela länet är ditt arbetsfält.

Dina kvalifikationer

Du har adekvat utbildning och erfarenhet. Du har arbetat strategiskt inom museiområdet eller likvärdigt och är väl förtrogen såväl med den konstnärliga processen som med utställningsproduktion. Du är en utåtriktad lyhörd person med positiv inställning som tycker om publikt arbete och ser potentialen i utställningen som medium. Du följer med i samhällsdebatten, uttrycker dig väl i tal och skrift, är initiativrik, lösningsinriktad och målinriktad. Du har förmåga att arbeta självständigt när arbetet så kräver och kan även skapa ett gott samarbetsklimat med andra. Du kan hålla såväl budget som tidsramar. Du har intresse av och förmåga att se hela museets verksamhet. Museet söker gärna samarbeten med andra verksamheter och personer för utställningar och andra projekt; din vilja och förmåga att delta i och bygga externa nätverk och relationer är därför viktiga. Ett ständigt pågående förbättringsarbete med verksamhetens bästa som mål är en självklarhet för dig.

Engelska är ett krav, gärna fler språk. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort.

Arbetstider och omfattning

Dagtid under vardagar samt visst helg- och kvällsarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %.

Ersättning

Månadslön, individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde

Tillträde 7 januari 2020 eller tidigare enligt överenskommelse.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Susanne Olsson, verksamhetschef Kulturarv, tfn 054–701 19 10 eller Åsa Hallén, länsmuseichef 054-701 19 25

Sista ansökningsdag är den 25 augusti 2019. Ansökan skickas via e-post till ansokan@varmlandsmuseum.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdatum

25 augusti

Ort

Karlstad

Kontaktpersoner

Susanne Olsson, verksamhetschef Kulturarv

Tfn: 054–701 19 10

Åsa Hallén, länsmuseichef

Tfn: 054-701 19 25