Din privatjurist

Livet består av mer än bara jobb och behovet av juridisk hjälp slutar inte efter arbetstid. För 35 kronor i månaden får du och din närmsta familj obegränsad tillgång till en privatjurist, både för att förebygga och lösa eventuella problem – från samboavtal och vårdnadstvister till näthat, id-stöld och konsumenträtt.

Så funkar Din privatjurist:
– Obegränsat antal timmar
– Ingen karens
– Rättsskydd vid domstolsärenden upp till 2 miljoner
– Gäller dig och din närmsta familj
– Tjänsten erbjuds i samarbete med HELP Försäkring
– 35 kronor i månaden för tjänsten
– Mer information hittar du på HELP:s webb

Vad är Din privatjurist?

Situationer och behov av juridisk hjälp kan såklart uppstå även utanför arbetet – skriva samboavtal, lösa vårdnadstvister, hantera id-stöld och näthat och komma överens med Försäkringskassan till exempel. Med Din privatjurist, i samarbete med HELP Försäkring, kan du få hjälp med allt från juridiska tvister och avtalsskrivningar till kloka råd. Tillgången är obegränsad och tjänsten omfattar även dina närmsta – allt för 35 kronor i månaden. Skulle en rättstvist behöva lösas i domstol är Din privatjurist ditt biträde. Rättsskyddet täcker belopp upp till 2 miljoner kronor och det enda du behöver betala (om ärendet går så långt som till domstol) är en självrisk på 3000 kronor.

Hur får jag tillgång till Din privatjurist?

För att kunna nyttja tjänsten behöver du inte göra någonting, försäkringen tecknas automatiskt när du blir medlem och gäller utan avgift under dina första tre medlemsmånader. Vill du tacka nej, fyller du i reservationsblanketten som kommer med välkomstbrevet och postar den till oss. Du kan också maila till nejtack-dinprivatjurist@dik.se. Ange ditt namn och person- eller medlemsnummer. Observera att om du en gång tackat nej till tjänsten, har du tyvärr ingen möjlighet att teckna den igen via DIK.

Är du studentmedlem i DIK? Läs mer här.

Vill du komma i kontakt med Din privatjurist? Ring 0771 985 200 eller maila info@helpforsakring.se

Frågor och svar om Din privatjurist