Din privatjurist – nyhet från 1 april

Livet består av så mycket mer än jobb. Därför är vi nu stolta och glada över att från och med april kunna erbjuda dig som medlem juridisk hjälp med alltifrån samboavtal, vårdnadstvister, id-stöld och näthat till strul med Försäkringskassan. För att både förebygga problem och lösa dem när de uppstår.

Vad är Din privatjurist?

Som fackförbund är vårt jobb att finnas där för dig både när, och innan, problemen uppstår på jobbet. Med Din privatjurist, en tjänst vi erbjuder i samarbete med HELP Försäkring, kommer vi kunna hjälpa dig även i privatlivet. Är du studentmedlem i DIK? Läs mer här.

Din privatjurist finns vid din sida, oavsett om det gäller avancerad juridisk hjälp eller om du bara vill ha några kloka råd. Behöver du hjälp med förhandling kan Din privatjurist hantera juridiska tvister och driva dem åt dig, hela vägen. Behöver du hjälp med avtalsskrivning är Din privatjurist bara ett samtal bort. Skulle en rättstvist behöva lösas i domstol är Din privatjurist ditt biträde och du har ett rättsskydd på upp till 2 miljoner kronor. Allt detta ingår i tjänsten, som du betalar 35 kronor i månaden för. Antal timmar är också obegränsat, så använd tjänsten så mycket du vill! Det enda du någonsin behöver betala extra är en självrisk på 3000 kronor om ärendet går till domstol.

Vid rättstvister har du ett rättsskydd upp till 2 miljoner kronor.

Hur får jag tillgång till Din privatjurist?

För att få tillgång till tjänsten behöver du inte göra någonting. Alla befintliga medlemmar kommer under mars att få hem ett postalt utskick med information om tjänsten. Vill du tacka nej till den fyller du i den bifogade reservationsblanketten och lägger i en postlåda. Ange ditt namn och personnummer/medlemsnummer. Vi behöver ha ditt svar senast 15 april.

Observera att om du en en gång tackat nej till tjänsten, har du tyvärr ingen möjlighet att teckna den igen via DIK.

Vad ingår i tjänsten?
– Obegränsat antal timmar
– Ingen karens
– Rättsskydd vid domstolsärenden upp till 2 miljoner
– Gäller dig och din närmsta familj
– Tjänsten erbjuds i samarbete med HELP Försäkring
– Mer information hittar du på HELP:s webb

Frågor och svar om Din privatjurist