Gå till innehåll

Varför företagare?

varfor-foretagare

Det finns sannolikt lika många anledningar att starta bolag som det finns egenföretagare, och de olika utgångspunkterna innebär olika förutsättningar. En grupp väljer att driva företag för att de har en idé de tror på och själva vill utveckla, många gånger med förhoppningen om att företaget på sikt ska kunna växa. Andra gör det främst för att själv kunna bestämma var, när och hur de vill jobba. Drömmen kanske handlar om att bli sin egen chef, om att själv kunna skapa sig ett liv i balans. 

En tredje grupp är mer utsatt. I den hittar vi människor som driver företag för att de av någon anledning inte hittat en anställning. Det kanske inte finns någon arbetsgivare som jobbar med rätt saker på orten de bor på, men det kan också bero på att företagen i deras närhet inte vill anställa och bara tar in personer med F-skatt och egna bolag. I extremfallen kan det här vara ett sätt för arbetsgivare att gå runt arbetsrättsliga lagar och kollektivavtal. 

DIK är väl insatta i företagarfrågor och kan hjälpa dig oavsett varför du arbetar som företagare. Det enda som är viktigt för oss är att skapa en stabil och trygg arbetsmarknad där människor mår bra och har förutsättningar att realisera sina drömmar.