Gå till innehåll

Enkelt att vara egen – tips och råd för egenföretagare

webbinarie-egenforetagare-dik-danske-bank

Driver du redan eget företag eller funderar du på att ta klivet och börja frilansa? DIK vill stötta dig på din väg mot ett lyckat och hållbart egenföretagande! Därför ordnar vi ett webbinarium tillsammans med vår samarbetspartner Danske Bank och WREBIT, där du får nyttiga tips och råd.

Möt erfarna ekonomiska experter och en redovisningskonsult, som har koll på de vanligaste utmaningarna för egenföretagare och frilansare inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Vi berättar också om hur facket kan stötta dig som driver eget och om dina rättigheter. Du får svar på frågor som:

  • Vad är skillnaden mellan att driva AB eller EF?

  • Hur funkar det med pensionen som egenföretagare?

  • Vad är bra att tänka på vid prissättning och när man tar betalt?

  • Vad behöver jag tänka på ur ett praktiskt perspektiv med försäkringar, sjukpenning, lön och så vidare när jag driver eget?

Under webbinariet kommer du också att kunna ställa dina egna frågor via chatten.

Webbinariet är en del i DIK:s nätverk för egenföretagare, men just detta webbinarie är öppet och kostnadsfritt för alla som vill få inspiration i sitt företagande – oavsett om du redan är medlem i DIK eller inte.

Praktisk information

Tid: 17 juni, klockan 11:00-12:00
Plats: Online via verktyget Zoom. Länk till eventet får du i din bekräftelse direkt när du anmält dig.
Anmäl dig senast: 17 juni klockan 09.00. Begränsat antal platser!

Anmäl dig här

Anmäl dig till ”Enkelt att vara egen” här.


DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Vi stöttar dig på din väg genom hela arbetslivet, oavsett om du är egenföretagare, anställd eller student.

Danske Bank är en stor nordisk bank med starka lokala rötter – en modern bank för människor och företag. Samarbetet mellan DIK och Danske Bank erbjuder dig som medlem en mängd förmåner som stärker och underlättar ditt företagande. Läs mer på danskebank.se

WREBIT är en superenkel fakturerings- och bokföringsapp för entreprenörer och egenföretagare. Läs mer på wrebit.se

Se allt som ingår för dig som blir egenföretagarmedlem i DIK!

Om medlemskapet