Just nu går det inte att logga in på Mitt DIK, eller registrera sig som ny medlem, på grund av tekniska problem. Vi arbetar på att lösa det så snabbt som möjligt!

Gå till innehåll

Kulturen och högerextremismen

kulturen-hogerextremismen-webb fackforbundet-dik

Kulturarbetare möter ofta påtryckningar av högerextrem karaktär – det visar bland annat DIK:s senaste rapporter som undersöker arbetsmiljön i musei- respektive bibliotekssektorn. I det här webbinariet ger Niclas Nilsson, föreläsare och researcher vid Stiftelsen Expo, en fördjupande genomgång av den svenska extremhögern och det “kulturkrig” som denna rörelse anser sig befinna sig i. Hur påverkar detta DIK:s medlemmar och förtroendevalda idag och i framtiden?

I webbinariet deltar även Camilla Grön från DIK som pratar om ämnet ur ett fackligt och arbetsmiljömässigt perspektiv. Hur kan anställda och skyddsombud hantera situationen och vilket ansvar har arbetsgivaren? Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor.

Webbinariet är ett samarbete med Expo, en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse som arbetar mot rasism genom granskning, opinionsbildning, kunskapshöjning och research.

Praktisk information

  • När: Webbinariet ordnas vid två tillfällen; 24 november kl 13:00-15:00 för dig som arbetar inom bibliotek och 26 november kl 13:00-15:00 för dig som arbetar inom museisektorn

  • Var: Digitalt via Microsoft Teams. Länk skickas ut i bekräftelsen som du får vid din anmälan.

  • För dig som: är medlem inom DIK – men du är välkommen att ta med dig en kollega eller vän! Registrera er båda vid anmälningstillfället.

  • Sista anmälningsdag: 23 november

Anmäl dig

Här anmäler du dig till webbinariet.

Frågor?

Om du har frågor om detta webbinarium, kontakta:
Camilla Grön, camilla.gron@dik.se

Expo tipsar om fördjupande läsning

Rasideologiska miljön 2020
Den dolda sanningen
“Det stora folkutbytet”
“Demonerna på universitetet”
“Mytpodden” av Expo
DIK: ”Fritt fram att diskriminera?”


Denna kurs spelas inte in och kommer inte att finnas tillgänglig i efterhand.