Just nu går det inte att logga in på Mitt DIK, eller registrera sig som ny medlem, på grund av tekniska problem. Vi arbetar på att lösa det så snabbt som möjligt!

Gå till innehåll

Chefsfredag: Schibbolet – ledarutveckling, sårbarhet och ansvar

chefsfredag-innovation fackforbundet-dik

Få inspiration och kunskap för att kunna utvecklas i din ledarroll. Chefsfredag är en kostnadsfri förmån för dig som är medlem och yrkesverksam chef i DIK.

Välkommen till en alldeles särskild chefsfredag med boksläpp, schibboletföreställning och panelsamtal. Denna chefsfredag är lite längre än tidigare och görs i samarbete med bokförlaget Appell.

Samarbetet handlar om Julia Romanowskas nya bok Schibbolet-effekten. Den bygger på hennes forskning där hon jämförde försvarshögskolans traditionella och statusfyllda ledarprogram med ett kulturledarprogram kallat schibbolet. Försvarshögskolan hade ett strukturerat program där cheferna uppfattade att de blev bättre chefer, men medarbetarna tyckte inte det. Schibboletgruppen blev mer osäkra, men deras medarbetare tyckte att de blivit bättre. Och återhämtningshormonet i blodet hos både chefer och medarbetare var bättre hos schibboletgruppen.

Vad hade de gjort? Schibbolet är en serie föreställningar med starka texter om förintelse, övergrepp och andra utsatta, omskakande berättelser och olika musikstycken. Forskningsgruppen som deltog fick reflektera över texterna tillsammans.

I sin nya bok sätter Julia Romanowska denna studie och metoden med schibbolet i ett sammanhang där chefens ansvar, egen utveckling och mognad står i centrum. Chefsfredagen hålls digitalt med en kort introduktion, schibboletföreställning och panelsamtal.

Praktisk information

  • När: 10 december 2021, klockan 13:30–16:00.

  • Var: Online via Zoom. Länk skickas ut några dagar innan per mejl till anmälda deltagare.

  • För dig som: Medlem och yrkesverksam chef i DIK.

  • Sista anmälningsdag: 3 december 2021.

Anmäl dig till Chefsfredag

Anmäl dig till Chefsfredag här>>

Intresset är stort och antalet platser begränsade. Anmälan är bindande. Anmäl direkt om du får förhinder så får någon annan chans att delta.

Frågor?

Kontakta DIK om du har några frågor om detta event.