Gå till innehåll

Antikvarie - inriktning mot arkeologi

Inom Enheten för plan och kultur arbetar vi med frågor som rör hållbar samhällsplanering och kulturmiljö. Vi arbetar främst med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena.

Sista ansökningsdatum

29 januari

Ort

Linköping

Kontaktpersoner

Patrick Björklund, Länsmuseichef/länsantikvarie Tfn: 010-223 53 48

Sigrid Jansson, facklig företrädare SACO Tfn: 010-223 53 06

Alma Basic, facklig företrädare ST Tfn: 010-223 52 77

Ansök

Vi är 18 medarbetare på enheten varav 8 arbetar i kulturmiljögruppen. Länet är fornlämningsrikt och samhällsexpansionen medför hög efterfrågan på antikvarisk kunskap. Därför ökar vi nu vår bemanning med ytterligare en antikvarie med inriktning mot arkeologi.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är ärenden om ingrepp i fornlämningar, tex bereda ansökningar om arkeologiska undersökningar. Du kommer göra bedömningar av fornlämningar och kulturlandskap samt internt och externt kommunicera förekomster av dessa samt bereda olika bevarande- eller arkeologiska åtgärder. Arbetet är i stor utsträckning kopplat till järnvägsprojektet Ostlänken men även till andra arkeologiska insatser i hela länet. I arbetet gör du riksintressebedömningar kopplade till det östgötska kulturlandskapet. Förebyggande och utåtriktade kulturmiljövårdsinsatser är vanliga samt att medverka till vidareutveckling av dessa och arkeologins roll i samhället.

Vi vill att du har akademisk utbildning med inriktning mot nordisk arkeologi eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från uppdragsarkeologi och kulturmiljövårdssektorn. Det är meriterande om du upprättat undersökningsplaner, har erfarenhet av ärendehandläggning och har kunskaper i kulturmiljölagens bestämmelser. En bra överblick över lagstiftning som rör planering och byggande, såsom Plan- och bygglagen och Miljöbalken är meriterande. Det är positivt om du också har kunskaper om länets kulturlandskap. Du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som skrift. Officepaketet och ArcGIS är naturliga arbetsverktyg för dig. B-körkort och kunskaper i digitala systemet ASK är meriterande.

Som person är du strukturerad, flexibel, har god analytisk förmåga och är van att göra egna bedömningar. Du har god förståelse för siffror, ekonomi och kunskap om tekniska begrepp inom fältet. Du arbetar resultatinriktat, har lätt för att skapa goda relationer och är en god representant för Länsstyrelsen. Du klarar att arbeta tvärsektoriellt både i grupp och självständigt och har ett samhällsperspektiv i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sexmånaders provanställning. Tillträde omgående eller senast under vintern 2021.
Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. Krigsplacering vid Länsstyrelsen kan bli aktuellt.
Vill du veta mer kontakta enhetschef/ länsantikvarie Patrick Björklund, tel. 010-223 53 48. Fackliga företrädare är för SACO Sigrid Jansson, tel. 010-223 53 06 och för ST Alma Basic, tel. 010-223 52 77.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.offentligajobb.se senast den 29 januari 2021. Ange ref nr 91.

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan