Gå till innehåll

Bebyggelseantikvarie - Östergötland

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din spetskunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer.

Sista ansökningsdatum

27 juni

Ort

Linköping

Kontaktperson

Patrick Björklund, Enhetschef, tel 010-2235348

Fackliga företrädare

Åsa Leuhusen, SACO, tel 010-223 53 93 Nina Stenmark, ST, tel 010-223 53 04

Ansök

Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i den östgötska vardagen. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.Nu söker vi ytterligare en bebyggelseantikvarie som ska vara med att vårda och utveckla länets rika kulturhistoriska miljöer. Vi inom Enheten för plan och kultur arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, och kulturmiljö. Främst arbetar vi med ärendehandläggning och tillsyn samt deltar i utredningar och utvecklingsprojekt inom de olika områdena. Totalt är vi ca 20 medarbetare på enheten varav hälften arbetar i kulturmiljögruppen. På vår arbetsplats har du roligt, utvecklas och arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare. Vårt arbete är meningsfullt och hållbart.


Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med ärenden och arbetsuppgifter inom det bebyggelseantikvariska området rörande främst byggnadsminnen, bidrag till kulturmiljöer och samrådsfrågor. Dina arbetsuppgifter berör också bevakning av länets riksintresseområden för kulturmiljövården. Rådgivning och bevakning av kulturmiljöfrågor i vårt arbete med detaljplaner och översiktsplaner förekommer. Sammanställningar, analysarbete och tillsyn inom kulturmiljöområdet ingår löpande.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en akademisk utbildning i kulturhistoriska ämnen med inriktning mot landets bebyggelsehistoria och kulturlandskap, byggnadsvård, arkitekturhistoria eller utbildning som Länsstyrelsen bedömer lämplig. Det är meriterande att ha erfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete och kunskaper i relevant lagstiftning. Kunskap och erfarenheter av tillämpning av kulturhistorisk värdering samt restaureringsideologi är meriterande liksom erfarenhet från stadsplaneringsfrågor och bidragshandläggning till kulturmiljöer. Körkort är ett krav.


Som medarbetare är du initiativrik, strukturerad, noggrann samt har god helhetssyn. Du håller utsatta tidsramar och kan prioritera i dina arbetsuppgifter satt i ett bredare sammanhang. Du är självständig i arbetet men stämmer av regelbundet med omgivningen och har också lätt för att samarbeta med andra. Viss del av arbetet sker i projekt eller i arbetsgrupper. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.


Ansökan
Referensnummer: 10378 Gör ansökan


Övrigt
Myndigheten finns i lokaler i centrala Linköping. Under pandemin har personalen i stor utsträckning arbetat hemifrån. Efter sommaren lättas restriktionerna och arbetet kommer i huvudsak att ske på kontoret igen. Möjlighet kommer att finnas till visst distansarbete.Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid.Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan