Gå till innehåll

Bibliotekarie Ersta Sköndal Bräckehögskola

Vi söker dig som tillsammans med bibliotekschefen kan forma din roll som bibliotekarie efter verksamhetens behov och din särskilda kompetens. Vi söker dig som har erfarenhet av och intresse för forskningskommunikation och/eller systemstöd inom bibliotek. Som bibliotekarie har du god social förmåga, ett pedagogiskt förhållningssätt samt förmåga att vara lyhörd gentemot verksamheten och agera situationsanpassat.

Sista ansökningsdatum

15 mars

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Katarina Standár, Bibliotekschef, katarina.standar@esh.se

För facklig information

Veronica Ekström, Akademikerföreningen/Sulf, veronica.ekstrom@esh.se

Ansök

Som bibliotekarie hos oss får du ett varierande arbete med många sociala kontakter, där du får vara med och utveckla en verksamhet i en spännande förändringsfas. Som medarbetare erbjuds du flexibla arbetstider och tillgång till olika personalförmåner. Din arbetsplats är belägen på campus Ersta på Stigberget med en av Södermalms bästa utsikter samt campus Sköndal vid natursköna Drevviken. Som medarbetare på Ersta Sköndal Bräcke högskola är du en viktig del i en verksamhet som bidrar till utveckling och förbättring i samhället.

Befattningsbeskrivning
Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsskede där vi tillsammans ska skapa ett nytt samlat campusbibliotek samt utveckla forskarstödet och systemstödet vid biblioteket. I ditt arbete ingår det att med intresse och driv vara med och utveckla biblioteket och se kreativitet och förändring som en naturlig del i det dagliga arbetet.


I arbetet ingår att vägleda högskolans forskare och personal i frågor rörande publicering samt utveckla bibliotekets roll i hantering av forskningsdata i nära dialog med andra funktioner på högskolan. Utöver ovanstående arbetsbeskrivning tillkommer allmänt förekommande bibliotekarieuppgifter på ett högskolebibliotek.


Ersta Sköndal Bräcke högskolebibliotek består i dagsläget av tio anställda som leds av bibliotekschefen. Högskolebiblioteket har uppdraget att ge biblioteksservice till studenter, forskare och övriga anställda och är även öppet för allmänheten.


Vid Ersta Sköndal Bräcke högskola anordnas utbildning på grundnivå och avancerad nivå i vårdvetenskap och socialt arbete. Utbildning bedrivs även i teologi, kyrkomusik och psykoterapi. Forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, vård och kyrkomusik. Forskarutbildning anordnas inom området Människan i välfärdssamhället med två forskarutbildningsämnen, Palliativ vård och Social välfärd med inriktning mot civilsamhället. Högskolans uppdragsutbildning erbjuder kompetensutveckling och skräddarsydda vidareutbildningar.


Ersta Sköndal Bräcke högskola är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.


Kvalifikationer/ bedömningsgrunder Du har:

 • en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande

 • erfarenhet av utvecklingsarbete vid forskningsbibliotek

 • kreativ förmåga

 • mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

 • ett strukturerat och analytiskt förhållningssätt

 • förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt

 • förmåga att bidra till en god och positiv psykosocial arbetsmiljö

 • förmåga och intresse av att samverka med kollegor och det omgivande samhället


Det är meriterande om du har något eller några av följande:

 • erfarenhet av att arbeta med forskningskommunikation vid universitets-, högskole- eller specialbibliotek

 • erfarenhet av att arbeta med publiceringsfrågor på ett universitets-, högskole- eller specialbibliotek

 • erfarenhet av arbete med forskningsdatafrågor

 • erfarenhet av systemutveckling på forskningsbibliotek


Upplysningar
Upplysningar av tjänsten lämnas av bibliotekschef Katarina Standár, mejl: katarina.standar@esh.se.
För facklig information kontakta, Veronica Ekström, Akademikerföreningen/Sulf. Mejl: veronica.ekstrom@esh.se.


Anställningsvillkor och ansökan
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas Omfattning: 100% Tillträde: snarast möjligt efter överenskommelse.


Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 15 mars. Ansökan skickas till Ida Sagström, e-post: ida.sagstrom@esh.se.
Vi kallar till intervju löpande under processen. Kopior på betyg, intyg och information om referenser tar du med till en eventuell intervju. 

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan