Gå till innehåll

Bibliotekarie/informationsspecialist, enhet sjukhusbibliotek, HTA Syd Lund

Gör skillnad. Varje dag. Nu söker vi en bibliotekarie/informationsspecialist till HTA Syd.

Sista ansökningsdatum

24 januari – sök här.

Ort

Lund

Kontaktpersoner

Sofia Moberg - Enhetschef 0725-99 83 73 sofia.moberg@skane.se

Kristina Arnebrant - Bibliotekarie/Informationsspecialist HTA 0724-67 46 34 kristina.arnebrant@skane.se

Facklig företrädare

Malin Prymne - DIK 0702-91 68 96 malin.prymne@skane.se

Sök nu

Om arbetsplatsen

Enhet sjukhusbibliotek, HTA Syd och patientforum ingår i avdelning forskning och utbildning inom Skånes universitetssjukhus. Enhetens uppdrag handlar om att vara ett verksamhetsnära kunskapsstöd för organisationen. HTA Syd tar fram kunskapsunderlag och bereder frågor inför beslut om evidensbaserad hälso- och sjukvård. HTA, Health Technology Assessment, på svenska Utvärdering av teknologier i vården, är en metod för att utvärdera vetenskapliga publikationer om diagnostik, behandling och omvårdnad. I arbetet med en HTA-analys samlas och granskas publikationer genom en systematisk process för att kartlägga metoder som vården använder. Evidensen för befintliga och nya metoder graderas med hjälp av det tillgängliga vetenskapliga underlaget. Analysen har fokus på patientnyttan, men innefattar också etiska, ekonomiska och organisatoriska aspekter. HTA Syd ger resurs- och metodstöd åt alla verksamheter inom Södra sjukvårdsregionen som bedriver vård, diagnostik eller behandling.

Inom enheten finns även sjukhusbibliotek och patientforum. Verksamheten finns i Lund och Malmö och omfattar:

 • En medicinsk biblioteksdel som svarar för informationsförsörjning till personalen och till stora delar liknar ett forskningsbibliotek

 • En patientinriktad del som arbetar med patientinformation, patientutbildningar, föreläsningar, läkande läsning och kulturförmedling.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en bibliotekarie/informationsspecialist till HTA Syd. Huvudsaklig placering är i Lund, men tjänstgöring i Malmö kan vara aktuell.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Genomföra omfattande avancerade litteratursökningar och genomgångar av vetenskapliga studier inom olika behandlings-/ämnesområden (sökning, sållning, sortering och dokumentation), i enlighet med HTA-metodiken.

 • Bidra till fortlöpande översyn, utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och processer kopplade till arbetsområdet.

 • Ingå i de projektgrupper som bildas för de enskilda HTA-analyserna och där aktivt bidra till arbetet fram till ett slutligt kunskapsunderlag, ofta en HTA-rapport.

På sikt, när HTA-arbetet känns stabilt, finns möjlighet att bidra till andra delar av enhetens verksamhet. Exempelvis kan detta handla om att arbeta med medicinsk informationssökning, handledning och undervisning inom ramen för sjukhusbibliotekets dagliga verksamhet.

Vi kan erbjuda dig:

 • Ett omväxlande och stimulerande arbete där du ständigt lär dig nya saker.

 • En dynamisk miljö där du arbetar tillsammans med kollegor från olika professioner.

 • En grundlig introduktion vi förväntar oss inte att du ska vara fullärd från första dagen.

 • Ett stöttande arbetsklimat där du alltid kan vända dig till en kollega med dina frågor.

 • En möjlighet att tillsammans med kollegor och chef påverka enhetens fortsatta utvecklingsarbete och förnyelse utifrån organisationens behov.

 • Flexibilitet vad gäller arbetstider och möjligheter att kombinera arbete på plats (i ljusa rymliga lokaler) med distansarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetsuppgifterna förutsätter en gedigen erfarenhet av att arbeta med omfattande databas- och informationssökning. HTA-arbetet är nära knutet till medicinsk forskning och därför vill vi att du har intresse för ämnet och vill stödja utvecklingen av en evidensbaserad hälso- och sjukvård. Du har goda färdigheter i svenska och engelska, lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift och kan sammanställa och skriva rapporter och utredningar som kan förstås också av andra än specialister.

Att kunna tolka publicerade forskningsresultat ses som önskvärt. Egen erfarenhet av forskning och/eller arbete på ett forskningsbibliotek inom medicinskt eller näraliggande ämnesområde är meriterande. Inom HTA Syd har vi ett projektbaserat arbetssätt och därför är det även meriterande om du har erfarenhet av projektarbete eller processorienterat utvecklingsarbete. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från sjukhusbibliotek eller arbete inom vården.

Vi söker dig som är resultatinriktad och självgående samt har god problemlösningsförmåga. Du är kvalitetsmedveten, gillar ordning och reda och är noggrann med dokumentation. Vi vill att du deltar i utvecklingen av vår verksamhet genom att vara ansvarstagande, utåtriktad och förändringsorienterad. Du ser ett ständigt lärande som en naturlig del av arbetet och räds inte att sätta dig in i nya och komplexa arbetsverktyg och program. Som person är du flexibel och kommunikativ samt har lätt för att samarbeta med användare och kollegor. Vi ser gärna att du är van vid att ha flera bollar i luften och att du kan hantera en ojämn arbetsbelastning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid.
Tillträde 2021-05-15 eller enligt överenskommelse. Intervjuer planeras till vecka 5.

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-24
Referensnummer: A994909
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede
Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi
undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan