Gå till innehåll

Bibliotekschef med öga för framtiden

Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Ansök senast

30/9

Ort

Ängelholm

Kontaktperson

Maria Birgander, Verksamhetschef kultur och stad, tel. 0431-87000 Maria.Birgander@engelholm.se

Ansök

Bibliotekschef med öga för framtiden

Om arbetsplatsen

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Ängelholm har en väl utvecklad biblioteksverksamhet och som bibliotekschef är du ansvarig för de nio biblioteken samt en bokbuss. Fem av biblioteken är idag meröppna och tre av biblioteken är integrerade folk- och skolbibliotek. Vi vill erbjuda våra invånare en attraktiv, modern och demokratisk mötesplats där alla ska inkluderas.

Arbetsuppgifter

Stadsbiblioteket har genomgått en gedigen renovering och de nya lokalerna återinvigs strax innan jul. Väl på plats i de nya lokalerna kommer även implementeringen av den nya biblioteksorganisationen som har fokus på utveckling, digitalisering och framtidens utmaningar påbörjas. Ett arbete som du tillsammans med biblioteksverksamhetens ledningsgrupp och medarbetarna kommer att ansvara för.

Ängelholm har ett nära samarbete med tio andra kommuner inom Familjen Helsingborg, med en gemensam hemsida och katalog, lånekort och täta transporter av reserverade medier mellan biblioteken. Utvecklingen av det digitala biblioteket sker i hög grad inom samarbetet.

Du har övergripande personal och arbetsmiljöansvar för en grupp om 28 medarbetare med stöd av två driftschefer. Vidare är du ekonomiskt ansvarig samt driver och utvecklar verksamheten mot gemensamt uppsatta mål.

Du samarbetar över gränser för att skapa värde för hela organisationen med våra invånare i fokus och engagerar dig i nätverk såväl lokalt som regionalt och nationellt. Du månar också om en fortsatt god samverkan med våra fackliga representanter. Du ingår i Kultur och stads ledningsgrupp tillsammans med andra enhetschefer inom Kultur, idrott och fritid.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen vill vi att du har en högskoleexamen inom området, gärna som bibliotekarie även om det inte är ett krav. Vi ser också gärna att du har någon form av dokumenterad ledarskapsutbildning.

Det är naturligtvis positivt om du har tidigare erfarenhet som Bibliotekschef men det viktigaste är din erfarenhet av utvecklande ledarskap inom kulturområdet i en politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av såväl budget- som personal- och arbetsmiljöansvar. Du har framgångsrikt drivit förändringsarbete där du genom ett inkluderande ledarskap och samverkan satt fokus på samspelet mellan medarbetare, invånare och digitalisering.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du lever och verkar efter våra värdeord Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft är naturligtvis en självklarhet. Det är även viktigt för oss att du som person är samarbetsorienterad och relationsskapande. Du är analytisk och kan med ett strategiskt perspektiv gå från ord till handling.

Vi räknar med att du är trygg i ditt ledarskap och ser positivt på tidigare erfarenhet av att vara chef över chefer. Din grundinställning är att de flesta växer under ansvar och därför har du inga bekymmer med att delegera såväl ansvar som mandat. Du har förmågan att få med alla på tåget och gemensamt sträva mot de uttalade målen. Ibland kräver ledarskapet också förmåga att fatta obekväma beslut. Du är utvecklingsorienterad och drivande och har modet att ifrågasätta etablerade metoder och kreativiteten att föreslå alternativ.

Du har självklart ett trevligt och professionellt bemötande i dina kontakter med politiker, tjänstepersoner, näringsliv och naturligtvis våra invånare.

Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och känner dig trygg att använda datorn som ett av dina främsta arbetsredskap. Tidigare erfarenhet från digitaliseringsprojekt inom området kan ses som meriterande.

Intervjuer kommer preliminärt att hållas nedanstående datum. Gör gärna en notis i din kalender redan nu.

Fre 8 okt kl.11-16.30
Tis 12 okt kl.13-15

Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2021-09-30

Referensnummer:   A1051612

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontaktperson

Maria Birgander, Verksamhetschef kultur och stad, tel. 0431-87000

Maria.Birgander@engelholm.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens kundtjänst

0431-87000

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan