Gå till innehåll

Kriminalvårdare kultur/friskvård Österåker

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Sista ansökningsdatum

17 juni

Ort

Österåker

Kontaktpersoner

Per Arnesson, Rekryterare, tel 0707785435, per.arnesson@kriminalvarden.se Johan Jönsson, Kriminalvårdsinspektör, johan.jonsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Ylva Borelid, SEKO, tel 08-559 371 55 John Lundell (F), OFR/ST, tel 077-22 80 800

Ansök

Arbetsplatsbeskrivning
Anstalten Österåker, som står inför en spännande fas med bland annat nybyggnation och utökat antal platser, är belägen i utkanten av Åkersberga. Här arbetar vi bland annat med intagnas alkohol- narkotika och spelberoende samt våldsproblematik, dels med KBT-behandling. Vi har stora inslag av hälsa- motion och kultur i intagnas sysselsättning.

Denna annons riktar sig till dig med kompetenser inom kultur och friskvård och som vill jobba som kriminalvårdare med funktionsuppdrag. Är du inte redan utbildad kriminalvårdare kommer du att utbildas under din anställning. Under utbildningen (totalt ca 20 veckor) kommer du att vara på något av kriminalvårdens kompetenscentrum.

Se vad våra medarbetare gör och vad de tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning
Som kriminalvårdare ingår du i en arbetsgrupp där du har daglig kontakt med klienterna. Arbetsuppgifterna vid anstalt är varierande: omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete blandas med frigivningsplanering och samtals- eller motivationsarbete.

Aktuell tjänst innefattar ett funktionsuppdrag där du ansvarar för olika former av handledda aktiviteter med intagna klienter. Du kommer att arbeta i ett arbetslag som fokuserar på att stödja och utveckla anstaltens bibliotek- friskvårdsinsatser och kulturinsatser för intagna. Du får möjlighet att göra skillnad för människor och arbeta med aktiviteter i syfte att möjliggöra kriminalvårdens mål om att våra klienter ska komma bättre ut. De aktiviteter som du leder varierar dagligen och kan exempelvis innebära att hålla träningspass, kostrådgivning, leda tematiserade samtalsgrupper, estetiska skapande såsom måleri eller hantverk, matlagning och liknande. I uppdraget ingår även kontakter med externa verksamheter av liknande slag som anstalten kan bedriva ett samarbete med. Det kan till exempel vara att anordna möten eller kulturmässor för att tillgodose att ideella föreningar ges förutsättningar att bedriva sin verksamhet.

Arbetsuppgifterna kan komma att ändras utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs. Som person är du initiativtagande och fäster stor vikt vid att skapa engagemang och delaktighet

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Vi söker dig som har (krav):

 • Godkänd gymnasieexamen

 • Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

 • God datorvana

 • Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.

Det är meriterande om du har:

 • Kompetens inom olika kulturella områden ex, bildskapande, teater, musik, litteraturkunskap

 • Erfarenhet av hantverksarbete

 • Erfarenhet av pedagogiska yrkesroller, ex. fritidsledare

 • Kunskap inom friskvård/kostrådgivning

 • Relevanta språkkunskaper

 • B-körkort

 • Arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, vård- och omsorgsarbete


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2021-06-17
Referensnummer: C56673
Du är välkommen att söka:

GÖR ANSÖKAN
Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön
Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema
Schema mån-fre.

Kontakt
Kontaktperson

Per Arnesson
Rekryterare
0707785435
per.arnesson@kriminalvarden.se

Johan Jönsson
Kriminalvårdsinspektör
johan.jonsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

John Lundell (F)
OFR/ST
077-22 80 800

Övrigt
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, och schemaläggning kan därför ske på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på dagar, kvällar och helger ingår. Vissa scheman innebär arbete på nätter.

Anstalten Österåker är organiserad tillsammans med anstalten Täby och arbetsuppgifter på båda anstalterna kan förekomma.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

För att jobba som kriminalvårdare behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om vad det innebär här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Läs mer om förutsättningar kring anställningsform här: https://www.kriminalvarden.se//jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/anstallningsform-kriminalvardsutbildning/

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan