Gå till innehåll

Pedagogik- och programansvarig, vikariat

På Pythagoras industrimuseum arbetar du med levande historia. Motorfabriken Pythagoras var en gång under tidigt 1900-tal Norrtäljes största arbetsplats och företaget hade kunder från hela världen. Idag står fabriken kvar i autentiskt skick. Här kan både stora som små lära om människors och teknikens historia. Museet har en rik publik verksamhet med olika program och visningar för skolor, barn och vuxna. Besöksantalet har vuxit stadigt under de senaste åren. Nu söker vi en vikarie med ansvar för vår publika verksamhet. Det är ett arbete för dig som är driftig, nyfiken och vill ta chansen att vara med att utveckla detta unika kulturarv ännu mer. Pythagoras industrimuseum drivs i stiftelseform och i nära samarbete med volontärer i en vänförening.

Sista ansökningsdatum

18 april

Ort

Norrtälje

Kontaktperson

Erika Grann, museichef, tel. 0176-100 50, info@pythagorasmuseum.se

Ansök

Uppgift
I samråd med museiledningen ansvara för och utveckla museets publika verksamhet för skolklasser, barn och vuxna. Du skapar och genomför aktiviteter, program- och visningsverksamhet, sköter bokningar och marknadsföring. Du kommer också bistå vid rekrytering, introduktion och arbetsledning av säsongs- och extraanställd personal. Eftersom vi är ett litet museum med få anställda måste du vara flexibel och beredd att hoppa in där det behövs ibland.

Anställning
Vikariat för tjänstledighet. Heltid från 1 juni 2021-30 juni 2022. Dagtid, kvälls- och helgarbete vid behov. Sommaren är högsäsong. Kollektivavtal.

Vem söker vi?
Som ansvarig för museets publika verksamhet krävs att du är en driftig person och duktig pedagog som har lätt för att kommunicera och samarbeta. Du har goda kunskaper om industri-, teknik- och kulturhistoria samt har förståelse för den speciella miljön på museet. Du ska kunna arbeta självständigt, organisera arbetet och driva projekt. För att du ska trivas hos oss måste du vara flexibel, initiativrik, kreativ och engagerad. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Bakgrund
Vi ser gärna att du har utbildning i relevanta ämnen inom humaniora och pedagogisk erfarenhet samt har erfarenhet från arbete på andra museer. Utbildning inom teknik- och industrihistoria är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, liksom B-körkort.

Frågor?
Kontakta museichef Erika Grann, tel 0176-100 50 eller e-post info@pythagorasmuseum.se

Ansökan med CV och referenser ska märkas ”Pedagog- och publikansvarig” och skickas till info@pythagorasmuseum.se senast 18 april 2021. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande.

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan