Gå till innehåll

Projektledare Centrum för byggnadsvård

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Sista ansökningsdatum

16 april

Ort

Helsingborg

Kontaktpersoner

Hans Bergfast, verksamhetschef, tel: 042 10 67 99, hans.bergfast@helsingborg.se

Therese Kruse, avdelningschef Kulturmagasinet, tel: 042-104519, therese.kruse@helsingborg.se

Facklig företrädare

Jessica Jönsson, DIK/SACO, tel: 042-104519

Ansök

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Om arbetsplatsen
Helsingborgs museer har som uppdrag att skapa förståelse för samband mellan dåtid, nutid och framtid. Att med utgångspunkt i kultur- och naturarv bidra till en hållbar samhällsutveckling, främja kunskap, kulturupplevelser och fri åsiktsbildning.

Helsingborgs museer består av tre avdelningar; Fredriksdal museer och trädgårdar, Kulturmagasinet och Verksamhetsstöd. Fredriksdal är med sina historiska parker, kulturlandskap och botaniska trädgård en oas mitt i Helsingborg. Här upplever besökaren ett historiskt Skåne i miniatyr med 36 ha kultur- och naturhistoria. Här finns lantrasdjur, gårdar, stadskvarter och herrgårdsmiljö. Kulturmagasinet ansvarar för Helsingborgs museers arkiv, bibliotek, fotografi- och föremålssamling, kulturmiljövård samt förvaltning och utveckling av det medeltida borgtornet Kärnan. Kulturmagasinet arbetar också med att förvalta stadens offentliga konst. Helsingborgs museer är ett samtidsorienterat, aktuellt och angeläget museum för helsingborgarna. Vi arbetar för kulturarvets utveckling och dess betydelse för ett hållbart samhälle.

Helsingborgs museer avser att bygga upp en centrumbildning för teoretisk och praktisk utbildning i hantverk och byggnadsvård på Fredriksdals friluftsmuseum. Verksamheten bygger på de stora möjligheter Fredriksdals omfattande historiska byggnadsbestånd och trädgårdar med tillhörande verkstäder ger.

Vi söker nu en person som kan arbeta som projektledare för Helsingborgs museers centrum för byggnadsvård och hantverk på Fredriksdal.

Arbetsuppgifter
Du genomför konceptutveckling/förstudie kring centrumbildningen, kartlägger förutsättningarna och tar initiativ till samarbeten i nära dialog med regionala aktörer, stadens förvaltningar, näringsliv och invånare. Du ansvarar för att bygga upp och samordna centrumbildningen tillsammans med samarbetspartners och utbildningsanordnare.

Helsingborgs museer ser en utvecklad kulturmiljövård som avgörande för arbetet med att uppnå de nationella målen inom Gestaltad livsmiljö och kulturmiljövård. Ditt arbete ska på ett innovativt, utvecklande och kommunikativt sätt bidra till målen. Vi vill även verka för en hållbar miljömässig och social utveckling.

Kvalifikationer
Som person har du en förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utanför organisationen. Jämställdhet och mångfald är för dig en självklarhet. Du har en god samarbetsförmåga och vilja att på ett pedagogiskt sätt framföra kunskaper i såväl tal som skrift. Du kan arbeta självständigt och tidseffektivt mot väldefinierade och mätbara mål, fattar snabba och tydliga beslut och agerar med självförtroende.

Vi söker dig som har stark drivkraft och entreprenörsanda och som förenar akademisk utbildning med kunskap och intresse för praktisk byggnadsvård.

Välkommen med din ansökan.

Övrig information
Sista ansökningsdag: 16 april 2021

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 1 augusti 2021

Antal tjänster: 1

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan