Gå till innehåll

Region Stockholm söker arkivarie

Vi söker dig som vill utvecklas i rollen som arkivarie och bidra till utvecklingen av Region Stockholms verksamhet. Som arkivarie vid regionledningskontoret kommer du att ansvara för informationsredovisning för regionstyrelsen och två av Region Stockholms nämnder. Vad ska du göra?

Sista ansökningsdatum

19 augusti

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Fredrik Åstedt, Kanslichef, tel 070-737 67 97

Fackliga representanter

Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@sll.se Thérèse Juvall, Akademikerförbundet, SSR, tel 08-123 139 42 Jonas Ivarsson, SACO, tel 070-367 44 58

Ansök

Du ansvarar för regionledningskontorets verksamhetsbaserade informationsredovisning (VIR), dvs. Region Stockholms modell för att redovisa handlingar, information och arkiv. Arbetet är inriktat mot elektronisk informationshantering. Du bevakar strategiska dokumenthanteringsfrågor och deltar i projekt som sakkunnig expert. Du utarbetar och uppdaterar redovisningsplaner utifrån kontorets processer. Du kommer även att hjälpa till med att ta emot och förteckna det gamla arkivet som ska förtecknas enligt allmänna arkivschemat.  

Vem är du?
Du har några års erfarenhet av processbaserad arkivredovisning, förteckningsarbete och e-arkivregistrering, gärna i kommun eller region. Avslutad akademisk examen inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande är en förutsättning för tjänsten. Du har god kunskap om tillämplig lagstiftning. Du har god datorvana och behärskar Office-paketet väl.

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk. Du är serviceinriktad, lösningsfokuserad, ansvarsfull och har förmåga att leverera i tid. Dessutom har du god förmåga att samarbeta, men också disciplin att arbeta självständigt och resultatorienterat. Du är tydlig i din kommunikation och har mycket god förmåga att utrycka dig korrekt i tal och skrift. Du är pedagogisk och gillar att informera och utbilda andra. 

Vilka är vi?
Regionledningskontoret är förvaltning för regionstyrelsen, tillväxt- och regionplanenämnden och klimat- och hållbarhetsnämnden. Kansliet är en enhet inom regionledningskontorets administrativa avdelning och har 13 medarbetare. Enheten är sekretariat för regionfullmäktige, regionstyrelsen, tillväxt- och regionplanenämnden och klimat- och hållbarhetsnämnden, samt ansvarar för styrelsens och de två nämndernas registratur och arkiv. Kansliet ansvarar för regionledningskontorets ärendeprocess och samordnar även nämnd- och ärendeprocessen övergripande i Region Stockholm.

Yrkesområde
Arkivarie

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Ansök här
Sista ansökningsdag: 2021-08-19
Sök tjänsten

Övrig information
Arbetet innebär ett stort eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder goda förutsättningar att förena arbetsliv med föräldraskap och en timmes friskvård per vecka.

Fram till början av augusti har vi ingen möjlighet att besvara eventuella frågor och intervjuer kommer att ske i mitten av augusti. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan