Gå till innehåll

Värmlands museum Byggnadsantikvarie

Som byggnadsantikvarie arbetar du tillsammans med arkeologer, byggnadsantikvarier och en konservator. Vi utför uppdrag åt såväl kommuner som privatpersoner, föreningar, företag och församlingar.

Sista ansökningsdatum

21 mars

Ort

Karlstad

Kontaktperson

Lena Thor, tf verksamhetschef Uppdrag, tfn 054–701 19 12, lena.thor@varmlandsmuseum.se

Ansök

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som framtagande av kulturmiljöprogram, inventeringar, antikvariska utredningar och medverkan i restaureringsprojekt. En central uppgift är att värdera, analysera och bedöma konsekvenser för såväl byggnader som miljöer.

Vi arbetar i team men arbetet ställer krav på att du självständigt kan utföra dina arbetsuppgifter. Du bidrar också genom att aktivt ackvirera nya uppdrag. Tjänsten innebär resor i regionen.

Dina kvalifikationer
Du har en akademisk examen som bebyggelse- eller byggnadsantikvarie och får gärna vara certifierad sakkunnig avseende kulturvärden. Du har erfarenhet av uppdragsverksamhet inklusive anbud och kostnadsberäkningar. Du är bekväm med traditionella material och metoder, är inte rädd för att klättra i byggnadsställningar och vi ser gärna att du har kunskap  om det gröna kulturarvet. Erfarenhet av arbete med GIS är meriterande.

Du har ett intresse för samhällsutveckling, är pedagogisk och uttrycker dig väl i tal och skrift.  Du är målinriktad, initiativrik och lösningsinriktad. Du tar ansvar för att uppdragen blir professionellt utförda i enlighet med uppdragsgivarens ambition och att tidplan och ekonomisk kalkyl håller. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat, såväl internt som med uppdragsgivare.

Ett ständigt pågående förbättringsarbete med verksamhetens bästa som mål är en självklarhet för dig. Du har en positiv inställning, är noggrann och välorganiserad.

Tjänsten kräver B-körkort.

Arbetstider och omfattning
Huvudsakligen dagtid under vardagar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %,  med 6 månaders provanställning.

Ersättning
Månadslön, individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Övrigt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Thor, tf verksamhetschef Uppdrag, lena.thor@varmlandsmuseum.se, tfn 054–701 19 12.

Sista ansökningsdag är den 21 mars 2021.

Märk ansökan med byggnadsantikvarie och skicka via e-post till: ansokan@varmlandsmuseum.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Med kulturhistoria och konst vill vi ge upplevelser och insikter om vad det är att vara människa, belysa samtidsfrågor och ge perspektiv på samhällsutvecklingen. Värmlands Museum vill göra människor delaktiga och är med ett rikt utbud av utställningar och programverksamhet en viktig mötesplats. Vi är hela länets museum och bedriver verksamhet på fyra besöksmål i Värmland. Vi söker nu en ny kollega till uppdragsverksamheten.

Här hittar du alla lediga jobb på dik.se

Till jobbsidan