Pensionär

pension

Vi finns här för dig – även efter pensionen. Som pensionärsmedlem i DIK betalar du bara 23 kronor i månaden och fortsätter ha tillgång till förmånliga försäkringar och rabatter. Läs mer om varför du ska stanna kvar som medlem även efter pensionen.

Har du börjat fundera på pensionen eller redan gått i pension? Från och med januari 2023 höjs pensionsåldern till 66 år. Det innebär att du har rätt till a-kassa och DIKs inkomstförsäkring fram till dess.

Vad händer med ditt medlemskap när du blivit pensionär?

Det är smart att stanna kvar som medlem i DIK även efter pensionen. Som pensionärsmedlem betalar du bara 23 kronor i månaden – och du får behålla alla försäkringar till reducerat medlemspris.

Behåll dina försäkringar till reducerat pris

Dina förmånliga försäkringar hos Akademikerförsäkring fortsätter gälla så länge du stannar kvar som medlem. Om du väljer att gå ur facket så är det viktigt att veta att du kommer betala en högre försäkringspremie för samma försäkringspaket. Kontakta gärna Akademikerförsäkring för rådgivning om vilka försäkringar som passar just dig.

Boka försäkringsrådgivning

Få hjälp med privatjuridik

Som medlem i DIK har du tillgång till tjänsten HELPs juristförsäkring. För 55 kronor i månaden får du hjälp med alla möjliga privata juridikärenden – bland annat frågor om arvsrätt och upprättande av bouppteckningar, hjälp att hantera id-stöld samt skriva testamente och avtal.

Fortsätt hålla dig uppdaterad om branschen

Som medlem i DIK får du regelbundna nyhetsbrev med inbjudningar till evenemang, poddar och tips på aktuella händelser. Dessutom får du ett mail från vår digitala medlemstidning Magasin K en gång i veckan med nyheter, intervjuer och reportage från branschen.