Studentinformatörer och föreläsare sökes till DIK

facket-student

Hej student! Vill du jobba extra för det vassaste facket inom kultur, kommunikation och kreativ sektor? Bli studentinformatör på DIK!

Vi startar upp ett helt nytt team av studentinformatörer som vill sprida ordet om DIK bland studenter och värva fler medlemmar - så att vi blir fler och starkare, tillsammans.

Vad går jobbet ut på?

Jobbet går ut på att informera om DIK och fördelarna med att vara med i facket på olika lärosäten i närheten av där du bor. Du kommer att jobba tillsammans med andra studentinformatörer. Till din hjälp får du förmånliga erbjudanden som gör det enkelt att ge en bra deal. Rollen innefattar att antingen genomföra korta föreläsningar eller att värva nya medlemmar på allt från mässor till insparksaktiviteter. Är du bättre på organisering så finns även rollen som kartläggare av mässor och studentföreningar

Arbetstiden är cirka tio timmar i månaden och du planerar själv dina aktiviteter vid sidan av studierna. Mest intensivt blir det runt terminsstart. Uppdraget gäller en termin i taget, med möjlighet till förlängning. Vi ersätter dig per arbetad timme samt för förberedelsetid och restid.

Vem söker vi?

Du studerar inom något av våra favoritområden - kultur, kommunikation och kreativ sektor. Du kanske siktar på en framtid som retoriker, kommunikatör, kulturvetare, bibliotekarie eller arkivarie? Dessutom är du en ansvarstagande person med förmåga att planera din egen arbetstid. Eftersom arbetet innebär en hel del social kontakt så är det bra om du gillar att prata och är orädd för att ta kontakt med nya människor. 

Ansök löpande

Välkommen in med din ansökan till ansokan@dik.se. Skriv några rader om dig själv, vad och var du pluggar, och varför du passar för jobbet. Bifoga CV. (Svar kan dröja något under sommarmånaderna och under andra lediga dagar men alla ansökningar hanteras löpande.)

Rekryteringen sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Meriterande

Vi ser gärna att du har tidigare engagemang och erfarenhet av serviceyrken eller att arbetsleda dig själv eller en grupp, värva medlemmar, sälja produkter eller annat som kan vara bra i rollen som informatör. Detta är dock inget krav.

Frågor?

Kontakta Agnes Kullenmark, projektledare, på agnes.kullenmark@dik.se eller 08-480 040 19.

Facklig kontakt: Hans Kyrö, hans.kyro@dik.se, 08-480 040 35.

Information om jobbet

Antal platser: 10
Stad: Stockholm, Uppsala, Göteborg, Borås, Malmö, Lund.
Arbetstid och varaktighet: Deltid, 6 månader med möjlighet till förlängning
Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Lön: 140kr/h (exklusive semesterersättning) + OB kvällar och helger. Även ersättning för förberedelsetid och eventuell restid.
Ansäkningstid:
Löpande

Vi ser fram emot en grupp där vi peppar varandra och tillsammans blir en del av DIK-gemenskapen!

Om Fackförbundet DIK

DIK ser facklig organisering som en styrka. Gemensamt för våra medlemmar är att de är verksamma inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Våra nästan 20 000 medlemmar finns på alla typer av arbetsplatser på hela arbetsmarknaden. Någon arbetar på reklambyrå eller bibliotek. En annan studerar med sikte på ett yrkesliv inom speldesign eller museivärlden. En tredje frilansar eller driver eget företag inom språk, arkiv eller turism. I DIK kan du vara medlem genom hela ditt arbetsliv. 

DIK
Bondegatan 21, 3 tr
116 33 Stockholm
08 - 480 040 00
info@dik.se

Läs gärna mer om studentmedlemskapet hos DIK här.