Vill du vara med och bidra till årets löneenkät?

Den femtonde oktober öppnade DIK sin årliga löneenkät. Det innebär att du som medlem har möjlighet att bidra med viktiga uppgifter till Saco:s populära tjänst Lönesök.

Saco lönesök är en databas med uppgifter om Sacomedlemmars årliga löneläge, så du som medlem kan säkerställa att du har en marknadsmässig lön. I undersökningen tar vi inte bara reda på vilket yrke och lön du har, utan ställer även olika frågor beroende på var i livet du är.

Lönesök kan du använda när som helst. Ska du byta jobb, få en ny tjänst eller ha ett lönesamtal? Då är Saco lönesök en bra tjänst att använda, eftersom den baseras på över 300 000 akademikerlöner. För att databasen ska kunna bli så bra som möjligt, behöver vi så många svar som möjligt. Undersökningen tar ungefär fem minuter – ju fler svarande, desto spetsigare sök kan du som medlem göra. Här är exempel på vad du kan göra i Saco lönesök:

  • Se lönenivån och lönespridningen för olika åldrar, examensår, utbildningar, yrken, befattningar, sektorer och län
  • Studera ingångslöner och löneutveckling för olika yrken
  • Jämföra din lön med kollegor och andra akademiker
  • Skräddarsy statistik utifrån dina behov
  • Spara eller skriva ut tabeller och diagram

Nyhet

Nytt för i år är att vi även vill ha svar från både pensionärer och studenter. Vi vill veta mer om era situationer – genom att ta reda på det kan vi bedriva ett bättre arbete, så att de yrkesgrupper ni tillhört eller kommer tillhöra får så bra förutsättningar som möjligt.

En annan sak som nu är möjligt, är att du i år kan avregistrera dig ifall du inte vill delta och då slippa få de påminnelser som skickas ut för de som inte hunnit eller kunnat svara. Gör du det, får vi också en bättre uppfattning om hur många som faktiskt nås av enkäten! Då kan vi göra ett ännu bättre jobb i framtiden.

Läs mer om lönestatistik här!

För att delta i undersökningen följer du den länk du fått per mail från den femtonde oktober. Har du några frågor om undersökningen, lönestatistik eller om löner generellt? Kontakta då vår löneexpert, på enkat@dik.se

Råkade du stänga fliken och vill ha tillgång till Saco lönesök? Då är det bara att maila till enkat@dik.se, med ditt medlems- eller personnummer så får du tillgång till tjänsten per mail.

Information för dig som egenföretagare
Information för dig som statligt anställd
Information för dig som student
Information för dig som pensionär