5 tips för att rekrytera nya medlemmar

Ju fler vi är, desto starkare blir vi. Genom att rekrytera nya medlemmar till DIK ökar du förbundets inflytande och höjer medlemmarnas röster. Här får du några snabba tips hur du värvar.

 1. Hitta potentiella medlemmar 
  Hälsa nyanställa välkomna, ta en lunch eller hitta ett tillfälle som känns naturligt för dig. Berätta om din roll och sånt som känns relevant, till exempel vilken nytta man kan ha av DIK och vad ni hittills gjort på arbetsplatsen.

 2. Ställ frågan
  Ta reda på om dina kollegor tillhör något förbund idag och om de kan tänka sig att bli DIK-medlemmar. Den vanligaste orsaken till att kollegor inte är med i facket är fortfarande att ingen frågat dem om de vill vara med!

 3. Utgå från dig själv
  Du behöver inte vara expert på medlemsrekrytering. Vad gjorde att du själv gick med? Hur har DIK levt upp till dina förväntningar? Dina egna argument är ofta också de mest trovärdiga.

 4. Se till att synas
  Syns man, så finns man. Då blir det också lättare att värva. Så se till att dina kollegor är informerade om vad du gör. Mejla, skriv i Facebookgruppen (länk till gruppen), lägg upp på intranätet eller anslagstavlan – ja, vilken kanal som passar er bäst.

 5. Bjud in
  Ordna workshops, bjud in till fika och fixa lunch till årsmötet. Håll koll på vilka frågor som finns i luften och få alla att känna sig hörda – rekrytering handlar också om att vårda de medlemmar vi har. Personal från DIK-kansliet är gärna med och bidrar till att det sker aktiviteter på din arbetsplats. Kom också ihåg att DIK kan bidra ekonomiskt, kontakta handläggare britt-marie.berggren@dik.se.