Chefsfredag: Från man till människa

Välkommen till chefsfredag med en underhållande och interaktiv inspirationsföreläsning om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem i DIK.

"Vi är drygt 7 miljarder människor på jorden och det finns inte två människor som är likadana. Ändå blir vi förvånade att människor är olika. Därför handlar föreläsningen inte om mig som transvestit, utan varför du tycker att det är konstigt att människor är olika.

Mitt primära syfte är att inspirera åhörarna att tänka nya tankar och få dem att förstå att verkligheten är det som pågår just nu.
Från Man till Människa är en föreläsning som boostar energi och inspirerar till nya tankesätt.

Jag heter Sara Lund  åtminstone ibland! Annars heter jag Claes Schmidt. Jag inspirerar, föreläser och diskuterar de normer, programmeringar och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt.

Det flesta vet att mångfald och oliktänkande är positivt, utvecklande och rent av livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det låter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv. Vem programmerar din hjärna och vem bestämmer hur du ska tänka? Bara för att du inte stött på ett visst fenomen tidigare betyder det inte att detta är konstigt, onaturligt eller ens ovanligt – det betyder förmodligen bara att du är ovan vid just det fenomenet. För mig handlar det om att med humorns hjälp inspirera till att byta ut fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och kanske ett helt nytt sätt att tänka."

Tid: Fredag den 19 oktober
Föreläsningen är 14.00 – 15.30 och därefter mingel och nätverkande
Plats: Scandic S:t Jörgen, Stora Nygatan 35, Malmö
Intresset är stort, därför är anmälan bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta. Anmäl dig senast 4 oktober till inbjudningar@dik.se. En chefskollega kan följa med i mån av plats.