Trygga din ekonomi med inkomstförsäkring

Med DIK:s inkomstförsäkring kan du få upp till 80 procent av lönen om du förlorar jobbet. Det betyder att du kan leva som vanligt även om det inte går som du tänkt dig på jobbfronten.

Ju mer du tjänar, desto tuffare kan omställningen bli om du blir arbetslös. På DIK tycker vi inte att det ekonomiska ska stå i vägen för din karriär och för att du ska våga prova nya vägar.

Och även om du får a-kassa så är det ersättningstaket begränsat, därför erbjuder vi dig som medlem i DIK en inkomstförsäkring som kan ge dig upp till 80 procent* av din a-kassegrundande lön upp till 100 000 kr/månad i sammanlagt 120 ersättningsdagar om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Det är en av marknadens bästa inkomstförsäkringar. 

Räkna ut ditt exakta belopp här.

Upp till 80 % av din lön

DIK:s inkomstförsäkring ger dig helt utan kostnad ett riktigt bra inkomstskydd om du blir av med jobbet:

  • Inkomstförsäkringen och a-kassan ger dig tillsammans upp till 80 procent av din lön (upp till en månadslön på 100 000 kronor).
  • Ersättningen betalas ut när du har varit arbetslös i sju dagar.
  • Inkomstförsäkringen betalar ut ersättning i 120 arbetsdagar.
  • Med tilläggsförsäkring får du ersättning i ytterligare 180 dagar, 80 procent av lönen fram till dag 200 och sedan 70 procent. 

På DIK tycker vi inte att det ekonomiska ska stå i vägen för din karriär

Så gäller inkomstförsäkringen

Inkomstförsäkringen gäller automatiskt och utan kostnad för dig som arbetar och är medlem i DIK. Det här är förutsättningarna:

  • Du behöver vara ansluten till Akademikernas a-kassa.
  • Du ska ha varit medlem i DIK i minst 12 månader och vara registrerad som yrkesverksam medlem de senaste sex månaderna.
  • Har du haft en inkomstförsäkring från ett annat förbund och blivit medlem i DIK i omedelbar anslutning, kan DIK:s inkomstförsäkring börja gälla direkt. Skulle du bli arbetslös innan du varit med i DIK i 12 månader behöver du ett intyg från det tidigare förbundet.
  • Du ska ha arbetat minst 12 av de senaste 18 kalendermånaderna samt påbörja en ny ersättningsperiod hos Akademikernas a-kassa med karensdagar, för att få ersättning från DIK:s inkomstförsäkring.
  • Försäkringen upphör att gälla i månadsskiftet före du fyller 65 år.

Om du vill ha ett ännu bättre skydd

Vill du ha en ännu större ekonomisk trygghet kan du teckna en frivillig tilläggsförsäkring. Tilläggsförsäkringen ger samma ersättning som inkomstförsäkringen i ytterligare 180 dagar (med ett inkomsttak på 80 000 kronor per månad). Det betyder att du, tillsammans med a-kassa, som mest kan få 80 procent av 80 000 kronor i månaden i ersättning. Från dag 201 kan man som mest få 70 procent av 80 000 kronor. Hur mycket tilläggsförsäkringen kostar beror på hur mycket du tjänar.

Mer information om DIK:s inkomstförsäkring

Mer information om DIK:s tilläggsförsäkring

Du som är yrkesverksam medlem i DIK och Akademikernas a-kassa omfattas automatiskt av vår inkomstförsäkring – helt utan extra kostnad. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta DIK:s inkomstförsäkring:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16 
Tel: 0770-78 20 50 
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com