Det här får du som medlem

Det ska löna sig att vara medlem i DIK. Därför har vi ett stort antal samarbetspartner, där du får riktigt bra erbjudanden.

Här ser du de rabatter och erbjudanden som gäller för dig som är medlem i DIK:

Bank & försäkring

Akademikerförsäkring

Du får riktigt bra pris på försäkringar för dig, dina nära och dina saker. Vi bjuder på de tre första månaderna. Läs mer om erbjudandet.

Danske Bank

Du får flera fina förmåner, bland annat rabatt på bolån. Läs mer om erbjudandet på Danske Banks webbplats.

Nordea

Du kan låna 20 000–350 000 kronor till förmånlig ränta, utan uppläggningsavgift. Läs mer och ansök på Nordeas webbplats.

SEB

Hos SEB får du rabatt på bolån och möjlighet att ansöka om förmånliga medlemslån. Läs mer och ansök på SEB:s webbplats.

Swedbank

Du kan låna 50 000–350 000 kronor till förmånlig ränta, utan uppläggningsavgift. Läs mer och ansök på Swedbanks webbplats.

Läs mer om DIK:s alla förmåner inom bank och lån.

Hotell

First Hotels

10 procent rabatt för dig som är medlem i DIK. Om du bokar via webben uppger du rabattkod FHCSACO. Bokar du via telefon uppger du ”Saco” för att få din rabatt. Boka direkt hos First Hotels.

Lönestatistik

Saco lönesök 

Som medlem i DIK har du tillgång till Sacos databas med omfattande lönestatistik. Informationen är baserad på Akademikerförbundens lönestatistik. 

Seminarier & kurser

Sveriges marknadsförbund

Medlemspris på alla kurser. Du hittar aktuella kurser här.

Sveriges Kommunikatörer 

Alltid minst 15 procent rabatt för dig som är medlem i DIK. Till Sveriges Kommunikatörers webbplats.

För dig som är chef

Chefstidningen

Som chefsmedlem får du 8 nummer per år. Innehållet kan också läsas på chefstidningen.se.

Chefsfredagar

Arrangeras av Chefstidningen. 10 tillfällen erbjuds under 2018 runt om i landet.

Karriärrådgivning/Outplacement

Du erbjuds 1-3 coachande samtal per år.

Testpaket

Du får ett paket med tre arbetspsykologiska tester anpassade för chefer tillsammans med ett återkopplande samtal.

Leadership Friday

8 tillfällen som riktar sig till dig som är ledare.

 

För dig som är egenföretagare

Karriärcoachning för egenföretagare

Du erbjuds 2 coachande samtal per år. Mejla karriar@dik.se för att boka tid.

Förmånspaket hos Danske Bank

Samarbetet mellan DIK och Danske Bank erbjuder dig en mängd förmåner som stärker och underlättar ditt företagande. Du får bland annat:

 • Företagspaket
  Som medlem erbjuds du ett av Danske Banks företagspaket; Danske One, Danske Plus eller Danske Pro, kostnadsfritt första året och därefter 25% rabatt från år två och framåt. Företagspaketen
  passar både enskild firma och olika typer av juridiska personer. En fullständig beskrivning finns på https://danskebank.se/foretag/produkterotjanster/betalningar/foretagspaket.

 • Företagskort
  Som företagare är det viktigt att kunna skilja företagets ekonomi från den privata ekonomin. Därför är det bra att ha ett företagskort. Danske Bank erbjuder ett brett urval av olika företagskort
  för att matcha just ditt behov. Om du reser mycket finns det kort med en omfattande reseförsäknng för både affärs- och pnvatresor och där tillgång till 600 lounger 1 världen ingår. En fullständig beskrivning av de olika korten hittar du här.

 • VIP-nummer
  Som medlem har du ett dedikerat telefonnummer, e-postadress och chatfunktion för bästa möjliga service. För affärsuppdrag erbjuds en säker e-postfunktion i både internet- och mobilbanken.

 • Finansiell rådgivning
  Danske banks rådgivare är specialister på mindre företag och använder sig av rådgivningsmodellen Business Optimiser som utgår från företagets verksamhet och dig som företagare.

 • Uppkoppling mot ekonomisystem
  Genom att koppla upp Internetbanken mot sitt ekonomisystem blir det enklare för dig som egenföretagare att göra dina betalningar. Genom att betalningsinformationen skickas tillbaka till ekonomisystemet behöver du lägga mindre tid på bokföring och redovisning. 

  Du får också hjälp att koppla upp dig mot utvalda ekonomisystem där uppsättning av filmodul i Internetbanken (Business Online) är kostnadsfritt [ordinarie pris är 1 500) Danske Bank har för närvarande koppling mot Fortnox, MyBusiness, Vismaeekonomi, Visma autopay och Speedledger.

 • Swish Företag
  Swish Företag är ett enkelt, säkert och billigt alternativ för att ta emot betalningar från privatpersoner. Med Swish får du betalningen direkt in på ditt konto. När du ansluter dig till Swish Företag kan du beställa ett eller flera unika Swish-nummer som kopplas till företagets betalkonto. Din kund använder Swish-appen i sin mobil för att göra betalningen och anger ditt Swish-nummer, belopp och ev meddelande. Läs mer om Swish Företag här.

 • Värdecheck på 1000 kronor
  Som egenföretagare får du 1000 kronor att använda till personförsäkringar hos Akademikerförsäkring som extra medlemsförmån. Läs mer om värdechecken här.