Högre löner, bättre medlemsförmåner och tryggare arbetsplatser

DIK jobbar varje dag för att våra drygt 20 000 medlemmar ska få bästa möjliga förutsättningar för att jobba med det de brinner för. Nu och framöver. Här lyftar vi några framsteg från 2018.

Högre löner

I år har DIK höjt rekommendationen för ingångslön till 30 000 kronor. Både via personlig lönerådgivning och genom att påverka politiken. Detta eftersom våra medlemmar haft en bättre löneutveckling än den generella löneökningarna i Sverige. Läs mer här.

150 utbildade i att hantera hot på bibliotek

Vår rapport "Biblioteken speglar samhället" från 2017 visar på en tuff arbetsmiljö för bibliotekarier. Därför har vi inlett ett samarbete med Hantera agera där vi utbildar bibliotekarier och bibliotekschefer i att hantera hot och våld.

Fler chefer och bättre chefsförmåner

Antalet chefsmedlemmar i DIK ökar och medlemsförmånerna har också blivit fler och bättre.

Rapport om villkoren i byråbranschen

I år släppte vi en rapporten "Vad är du beredd att offra?" om de tuffa villkoren i byråbranschen. Den grundar sig en undersökning gjord av Sifo och visar på allvarliga brister på reklam-, design-, och mediebyråer i Sverige. Vår kartläggning är den första i sitt slag och vi planerar att följa upp rapporten framöver.

Kongressen visar vägen

I år har DIK haft kongress. Där beslutades bland annat:

  • Kongressen gav DIK i uppdrag att ge lokalfackliga representanter stöd för att säkra en bra digital arbetsmiljö för våra medlemmar.
  • Motionen om att se över verktyg och lösningar för bättre kommunikation mellan lokalfackliga och medlemmar röstades också igenom.
  • Det beslutades även att DIK ska påbörja arbetet med att ta fram förslag till ett nytt namn för förbundet. Processen har precis startat och vi ser fram emot spännande samtal och inspel från er medlemmar.

Det valdes också en ny styrelse som kommer fortsätta driva DIK framåt de närmsta tre åren. 

Inte medlem i DIK? Bli medlem här.