Myter och sanningar om lön

För många är lön eller lönesamtal något som kan framkalla ångest. Anledningen är ofta att det är svårt att veta vad som gäller eller vilka argument som fungerar bäst. För att göra ditt lönesamtal lite enklare har vi på DIK samlat ihop några vanliga myter och sanningar om lön, som kan hjälpa dig på vägen!

Lön är ersättning för utfört arbete

Det här är en väldigt vanlig uppfattning om vad lön är och vad den baseras på. Men stämmer det verkligen? Tekniskt sett skulle det då innebära att ju mer du arbetar, desto högre lön får du – och så är det oftast inte. DIK menar att lön är den ersättning som betalas ut för beställt och utfört arbete. Det innebär att du som arbetstagare måste vara lyhörd för vad det är du egentligen ska göra på jobbet, eftersom det annars kan det bli en tråkig överraskning på lönesamtalet när du och chefen har olika uppfattning.

Det finns lagar som reglerar miniminivån för lön

Nej, det stämmer inte. I Sverige har vi ingen sådan lag, utan lönerna regleras mellan arbetsmarknadens parter. Det är de som kommer överens om hur lönerna ska öka och hur mycket. Däremot har du en årlig rätt att förhandla om din lön, ifall det regleras i arbetsplatsens kollektivavtal eller i ditt anställningsavtal.

Personer som utför samma jobb har rätt att få samma lön och löneutveckling

Ofta är inte världen såhär rättvis – och den som förväntar sig det kommer troligtvis bli missnöjd, eftersom din lön påverkas av mer än de faktiska arbetsuppgifterna. Tidigare erfarenhet, utbildning och hur väl du lever upp till din arbetsgivares förväntning påverkar i allra högsta grad vad du får betalt varje månad.

Jag kan själv påverka min lön

I slutändan är det din arbetsgivare som sätter lönen, men det finns alltid sätt att se till att du har gjort ditt bästa för att påverka din lönenivå! Här är fem snabba tips för hur du kan påverka din lön: 

  • Ta reda på vad som förväntas av dig – vilken är beställning och hur ska den utföras?
  • Inled gärna ett lönesamtal med att fråga vad tycker din chef om din lön – är den låg, medium eller hög? Ta sedan reda på vad du förväntas göra för att få en bättre löneutveckling.
  • Vilket utrymme finns det för löneökning? Har din arbetsplats kollektivavtal kan du läsa lönedelen i det.
  • Ta en titt på vad andra tjänar. Är du medlem i DIK kan du ta reda på det genom att använda den populära tjänsten Saco lönesök!
  • Hur är din jobbrelation? Precis som i andra relationer är det viktigt att inte ta varandra för givet. Ställ dig frågan ”ska jag vara kvar eller ska jag gå?” ungefär en gång per år.

Just nu kan du som medlem bidra till vår populära tjänst Saco Lönesök! Som medlem ska du sedan den 15 oktober ha fått mail, med en personlig länk till löneenkäten.
Läs mer här!

Har du inte fått mailet? Kontakta då vår löneexpert på enkat@dik.se så får du hjälp! Ju fler som svarar, desto bättre statistik.