Student? Därför ska du vara medlem i DIK

Karriärcoachning, lönerådgivning och olycksfallsförsäkring ända fram till examen – allt för en engångskostnad på 100 kronor. Det lönar sig att bli medlem i DIK redan under din studietid.

Studerar du inom kultur och kommunikation? Då kan det vara läge att gå med i DIK. Som studentmedlem har du ett fullvärdigt medlemskap och kan nyttja samma förmåner som en ordinarie medlem till en engångskostnad på bara 100 kronor. Medlemskapet räcker hela vägen till examen. Här kan du läsa om några av våra populäraste förmåner för dig som är student.

Boka tid med karriärcoach

Har du funderingar kring ditt framtida yrkesliv? Vill du ha pepp och stöd inför en anställningsintervju eller få hjälp med att snygga till cv:t? Bolla dina tankar med någon av våra certifierade karriärcoacher! Boka tid för personligt samtal här.

Olycksfallsförsäkring

Som studentmedlem i DIK omfattas du av en kostnadsfri olycksfallsförsäkring under hela din studietid. Är du under 40 år omfattas du också av en livförsäkring. Du kan också teckna en bra och prisvärd hemförsäkring. I den ingår både en reseförsäkring som gäller över hela världen och ersättning om till exempel din cykel eller dator blir stulen.  

Om gratis försäkringspaket på Akademikerförsäkrings webbplats

Om studentolycksfallsförsäkring på Akademikerförsäkring webbplats

Om studentlivförsäkring på Akademikerförsäkring webbplats

Lönestatistik

Som medlem i DIK har du tillgång till Sacos databas med omfattande lönestatistik. Informationen är baserad på Akademikerförbundens lönestatistik. Logga in och använd Saco lönesök.

Boka samtal med vår löneexpert

Närmar du dig examen? Extrajobbar du under studierna? Boka ett personligt lönesamtal med vår löneexpert som hjälper dig att maxa lönen.

Adlibris 

Som medlem i DIK får du 5 procent rabatt på alla böcker på Adlibris. Det enda du behöver göra är att skriva ”DIK” i fältet för rabattkod när du kommer till kassan. Läs mer och handla direkt hos Adlibris.


Låter det bra? Bli medlem här. 

Medlem i ett annat fack? Så gör du för att byta till DIK.

Läs mer om våra medlemsförmåner här.