Facket för kultur, reklam och kommunikation

Livet är inte bara arbete, men arbetet är trots allt en stor del av livet. Som fackförbund står vi bakom dig i karriären – i både medvind och motvind.

DIK stod från början för dokumentation, information och kultur men idag säger vi istället att våra medlemmar jobbar inom kultur, reklam och kommunikation. Våra drygt 20 000 medlemmar finns på många typer av arbetsplatser. Någon arbetar på reklambyrå eller bibliotek. En annan arbetar på arkiv eller museum. En tredje med språk, kulturadministration eller turism. Gemensamt för oss alla är att vi arbetar med kultur och kommunikation på ett eller annat sätt.

Vi hjälper dig att gå framåt

Jobbar du med kommunikation vet du att vindarna vänder snabbt. Det som var nytt och aktuellt igår, kan vara förbi idag. Istället för att ducka för utvecklingen vill vi hjälpa dig att vara en del av den. Ge dig energin att dra nytta av den, på ett sätt som gynnar både dig och din arbetsgivare. Kanske till och med ligga steget före. Därför är en stor del av vårt uppdrag att inspirera dig och dela med oss av kunskap, så att du kan planera ditt nästa steg i karriären. Och ge dig modet att ta det.

Vi stöttar när det blåser kallt

Osäkerhet är det svåraste som finns, vare sig du är student, anställd eller egenföretagare. Det kan handla om otrygga anställningsformer eller en snabb samhällsutveckling som ingen vet vart den leder. Om och när osäkerheten uppstår kan vi hjälpa dig att hantera den. Idag är vi drygt 1 300 lokala fackliga företrädare ute på landets arbetsplatser och närmare 30 medarbetare på kansliet – allt från coacher till administratörer. Tillsammans har vi både erfarenheten och kunskapen att hjälpa dig lösa knepiga situationer på ett konstruktivt sätt.

Istället för att ducka för utvecklingen, vill vi hjälpa dig att vara en del av den.

Din röst är viktig

I DIK är din åsikt viktig. Vi är våra medlemmar. Vi vill inte bara arbeta åt dig, utan med dig. Som medlem kan du i högsta grad påverka DIK:s riktning. Det innebär inte bara att du kan rösta fram ombud till DIK:s kongress, utan mellansteg. Eller själv vara ett av dem. Det innebär också att du kan föreslå frågor du tycker att vi som förbund borde arbeta med, till exempel genom en motion till vår kongress. Så att vi gemensamt kan forma din framtid.

Läs mer om DIK:s organisation