Gå till innehåll

Frågor och svar om konflikt på Svenska kyrkans avtalsområde

svenska-kyrkan-avtal fackforbundet-DIK

Förhandlingarna mellan ett flertal akademikerförbund och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (Skao) har strandat och DIK förbereder för konflikt. Här hittar du frågor och svar på hur det kan påverka våra medlemmar inom Svenska kyrkan.

Vad skulle Skao:s krav innebära?   

Kraven från Skao skulle bland annat innebära: 

  • att uppsägningstiderna från arbetsgivarens sida förkortas kraftigt, 

  • att visstidsanställda får sämre möjlighet till tillsvidareanställning, 

  • ett försämrat löneskydd för arbetstagare som omplaceras till tjänst med lägre lön, 

  • ett försämrat regelverk för sjuklön.  

Hur agerar DIK? 

DIK, tillsammans med andra akademikerförbund, accepterar inte att anställda i Svenska Kyrkan får sämre villkor och mer otrygg arbetssituation än anställda på övriga arbetsmarknaden. Just nu förbereder sig DIK för konflikt i samverkan med övriga akademikerförbund. 

Vad innebär det här för mig som DIK-medlem?  

DIK och de andra akademikerförbunden har ännu inte varslat om konflikt, vilket innebär att du tills vidare jobbar på som vanligt med din vanliga lön.

För dig som är anställd inom Svenska kyrkan innebär detta att lönerevisionen inte kan slutföras förrän facken och arbetsgivaren har kommit överens om ett nytt löneavtal. I övrigt gäller kollektivavtalen som tidigare. 

Vad innebär en konflikt?

Ett fackförbund kan varsla om konflikt när parterna (fack och arbetsgivare) inte kommer överens om ett avtal. Konfliktåtgärder kan vara till exempel nyanställningsblockad, övertidsblockad eller arbetsnedläggelse (strejk). Facket måste varsla om konfliktåtgärderna en viss föreskriven tid innan de kan träda i kraft. Vid konfliktvarslet informerar facket i detalj på vilket sätt medlemmarna kommer att beröras.

Vad gör jag om mina kollegor strejkar?  

DIK uppmuntrar än så länge sina medlemmar till neutralitet. Att vara neutral betyder i det här fallet att du som medlem i DIK fortsätter som vanligt med dina arbetsuppgifter när dina kollegor som är medlemmar i Kommunal strejkar. Det innebär alltså att du inte kompenserar för de strejkande kollegornas frånvaro – du täcker inte upp för arbetsuppgifter som inte blir gjorda och du jobbar inte mer övertid än vad du vanligtvis skulle gjort. Kompenserar du är du inte längre neutral eftersom effekten av kollegornas strejk inte blir kännbar för arbetsgivaren.  

Har du fler frågor?

Hör av dig till oss på fraga@dik.se eller 08-480 040 00.

Håll dig uppdaterad!

Vi uppdaterar löpande om vad som händer på vår nyhetssida.

Senaste nytt