Gå till innehåll

Studentinformatörer sökes till DIK

facket-student

Hej student! Vill du jobba extra för det vassaste facket inom kultur, kommunikation och kreativ sektor? Bli studentinformatör på DIK!

Vi startar upp ett helt nytt team av studentinformatörer som vill sprida ordet om DIK bland studenter och värva fler medlemmar - så att vi blir fler och starkare, tillsammans.

Vad går jobbet ut på?

Jobbet går ut på att informera om DIK och fördelarna med att vara med i facket på olika lärosäten i närheten av där du bor. Du kommer att jobba tillsammans med andra studentinformatörer. Till din hjälp får du förmånliga erbjudanden som gör det enkelt att ge en bra deal. Rollen innefattar att genomföra korta föreläsningar och att värva nya medlemmar på allt från mässor till insparksaktiviteter.

Arbetstiden är minst tio timmar i månaden och du planerar själv dina aktiviteter vid sidan av studierna. Mest intensivt blir det runt terminsstart. Uppdraget gäller hela 2022, med möjlighet till förlängning. Vi ersätter dig per arbetad timme samt för förberedelsetid och restid.

Kick-off och utbildning

För oss är det viktigt att rollen som studentinformatör känns som ett givande och kul uppdrag. Därför kommer vi ordna två fullspäckade utbildningsdagar under juni månad, på vårt huvudkontor i Stockholm, med aktiviteter för att lära känna varandra. Självklart står vi för eventuell resa och boende.

Våra studentinformatörer ska känna sig hemma i allt DIK står för och vi ser fram emot att lära känna er!

Ett krav för att få rollen är att du kan delta den 9-10 juni på våra utbildningsdagar.

Vem söker vi?

Du studerar inom något av våra favoritområden - kultur, kommunikation och kreativ sektor. Du kanske siktar på en framtid som bibliotekarie, kommunikatör, kulturvetare eller arkivarie? Dessutom är du en ansvarstagande person med förmåga att planera din egen arbetstid. Eftersom arbetet innebär en hel del social kontakt så är det bra om du gillar att prata och är orädd för att ta kontakt med nya människor. 

Ansök senast 29 maj

VI förlänger ansökningstiden till och med 29 maj. Välkommen in med din ansökan till ansokan@dik.se. Skriv några rader om dig själv, vad och var du pluggar, och varför du passar för jobbet. Bifoga CV.

Rekryteringen sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Meriterande

Vi ser gärna att du har tidigare engagemang och erfarenhet av att arbetsleda dig själv eller en grupp, värva medlemmar, sälja produkter eller annat som kan vara bra i rollen som informatör. Detta är dock inget krav.

Frågor?

Kontakta Agnes Kullenmark, projektledare och studentsamordnare, på agnes.kullenmark@dik.se eller 08-480 040 19.

Facklig kontakt: Hans Kyrö, hans.kyro@dik.se, 08-480 040 35.

Information om jobbet

Antal platser: 9
Stad: Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Borås
Arbetstid och varaktighet: Deltid, 6 månader med möjlighet till förlängning
Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Lön: 140kr/h (exklusive semesterersättning) + OB kvällar och helger. Även ersättning för förberedelsetid och eventuell restid.
Sista ansökningsdag:
29 maj 2022

Vi ser fram emot en grupp där vi peppar varandra och tillsammans blir en del av DIK-gemenskapen!

Om Fackförbundet DIK

DIK ser facklig organisering som en styrka. Gemensamt för våra medlemmar är att de är verksamma inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Våra nästan 20 000 medlemmar finns på alla typer av arbetsplatser på hela arbetsmarknaden. Någon arbetar på reklambyrå eller bibliotek. En annan studerar med sikte på ett yrkesliv inom speldesign eller museivärlden. En tredje frilansar eller driver eget företag inom språk, arkiv eller turism. I DIK kan du vara medlem genom hela ditt arbetsliv. 

DIK
Bondegatan 21, 3 tr
116 33 Stockholm
08 - 480 040 00
info@dik.se