Vi söker en vikarierande förbundssekreterare

DIK är ett fackförbund för välutbildade, vetgiriga, intellektuella och samhällsintresserade medlemmar. De jobbar exempelvis på bibliotek, arkiv, som arkeologer, kulturchefer eller med kommunikation på alla delar av arbetsmarknaden. Av våra 20 000 medlemmar har ca 1400 ett fackligt uppdrag, och vi vill att flera väljer att vara aktiva fackligt.

Som förbundssekreterare kommer du att hantera allt demokratiarbete som rör DIK. Du har ett operativt ansvar för förbundsstyrelsens arbete och kontakter med beslutsfattare. Du kommer att ha dialog med förtroendevalda i hela landet och du kommer att jobba tätt tillsammans med vår förbundsordförande och utredningsansvarig på DIK, men är direkt underställd vd.

Vår nuvarande förbundssekreterare kommer att vara föräldraledig och vi söker en vikarie för nästa år. Starten på vikariatet är flexibelt, men vi ser gärna att du arbetar året ut.

I november 2024 har DIK kongress, och mycket av ditt arbete under året kommer att präglas av det.

Vi ser gärna att du:

  • Har arbetat i en demokratiskt styrd organisation.

  • Har god förståelse för hur politiken fungerar, gärna genom eget arbete eller genom påverkansarbete kopplat till politiken.

  • Har god förståelse för interndemokrati och föreningsarbete.

  • Är utåtriktad och har lätt för att kommunicera och bygga relationer externt och internt.

  • Har en universitetsexamen i samhällskunskap eller humaniora.

  • Har god administrativ och kommunikativ förmåga.

  • Är modig och självständig.

Frågor?
Vid praktiska frågor om tjänsten hör du av dig till DIK:s vd Johanna Lindell, johanna.lindell@dik.se, tel 08-480 040 50.

Om du har frågor om tjänsten i relation till den politiska ledningen hör du av dig till DIK:s förbundsordförande Anna Troberg, anna.troberg@dik.se, tel 08-480 040 04.

Facklig kontaktperson är Hans Kyrö, hans.kyro@dik.se, tel 08-480 040 35.

DIK välkomnar olikheter i personalgrupperna och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Välkommen med din ansökan senast 30 november
Ansök genom att skicka ditt cv och ett brev där du beskriver varför du tänker att du är rätt person för tjänsten till ansokan@dik.se.

Vi kan komma att göra intervjuer före sista ansökningsdatum så vänta inte med att söka till sista datum om du är säker på att du är sugen på tjänsten.