Gå till innehåll

Nominera till förbundsstyrelsen

Skicka in din nominering till DIK:s förbundsstyrelse! Det är valberedningen som tar emot alla nomineringar och ansvarar för att ge ett väl motiverat förslag på vilka medlemmar som ska sitta i förbundsstyrelsen – ett avgörande uppdrag för förbundets framtid.

Att vara ledamot i förbundsstyrelsen

DIK:s förbundsstyrelse är de som arbetar med strategiska frågor för förbundet och ska se till att verksamheten drivs i linje med de beslut som fattas på kongressen. Här kan du läsa mer om hur DIK:s organisation fungerar och vad uppdraget som styrelseledamot innebär.

Nominera till förbundsstyrelsen – så går det till

Beslutet om vilka som ska sitta i DIK:s styrelse tas av kongressen. Valberedningen har till uppdrag att ta fram ett förslag där kandidaterna presenteras med motivering om varför de har den bredd av kompetens och erfarenhet som krävs för att förbundsstyrelsen ska kunna göra ett bra jobb. Valberedningen ligger organisatoriskt direkt under medlemmarna och är därför självständig från styrelsen.

Skicka in din nominering

Mellan 15 februari och 15 maj kan du tipsa valberedningen om DIK-medlemmar som du tycker skulle passa i förbundsstyrelsen. Du kan även nominera dig själv.

Du skickar in din nominering genom att fylla i ett formulär.

Skicka din nominering här

DIK:s valberedning

Under kongressperioden 2018-2021 består valberedningen av:
Henrik Betnér (sammankallande), Hilda Androls, Emma Nilsson, Patrick Linderoth, Lars Lundqvist och Patrik Nilsson.

Du kan kontakta valberedningen på: valberedningen@dik.se