Gå till innehåll

Fyll i löneenkäten – ditt verktyg i löneförhandlingen

loneenkat-header-fackforbundet-DIK

15 oktober landar årets löneenkät i inkorgen hos alla DIK:s medlemmar. Det är viktigt att du fyller i den eftersom den ligger till grunden för lönerådgivningen som vi ger till dig och andra medlemmar. Ju fler svar vi får in, desto bättre statistik kan vi ta fram. Kontrollera dina kontaktuppgifter på Mitt DIK för att vara säker på att få enkäten.

Oavsett om du är anställd, egenföretagare student eller pensionär så gör du dig själv och dina kollegor en tjänst att fylla i enkäten en gång om året. Det tar bara några minuter. Här är 3 anledningar varför:

  1. Du får lönestatistik i toppklass att använda som verktyg när du löneförhandlar

  2. Det är schyst mot dina kollegor. Du hjälper de som har en liknande roll som dig att förhandla upp sina löner – och bidrar på så sätt till en höjd lönenivå i hela branschen

  3. Det är bra för hela branschen. När du fyller i enkäten hjälper du oss på DIK att kartlägga och förbättra villkoren i din bransch

Kontrollera dina kontaktuppgifter

På förmiddagen 15 oktober skickar vi ut enkäten via mejl. För att säkerställa att enkäten kommer fram ordentligt ber vi dig att logga in på Mitt DIK redan nu och se att vi har rätt kontaktuppgifter till dig. Om du inte har fått mejlet så kan det vara bra att kika i skräpkorgen. Det går även bra att kontakta oss på enkat@dik.se så skickar vi dig en ny länk. Självklart är enkäten frivillig. Om du inte vill delta i enkäten så finns det en avregistreringslänk som du kan klicka på för att inte behöva få några påminnelser.

Dina svar är anonyma

De svar som du lämnar i enkäten behandlas endast av statistikansvarig och presenteras inte på individnivå. Läs mer om hur DIK hanterar personuppgifter här.

Du har tillgång till Sveriges bästa lönestatistik

Som medlem hos oss har du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för akademiker – Saco lönesök. Du kan bland annat:

  • Se lönenivån och lönespridningen för olika åldrar, examensår, utbildningar, yrken, befattningar, sektorer och län

  • Studera ingångslöner och löneutveckling för olika yrken

  • Jämföra din lön med kollegor och andra akademiker

Statistiken för 2020 kommer att publiceras innan årsskiftet men du kan redan nu kolla in 2019 års lönestatistik för DIK-medlemmar. Sacos lönestatistik kommer du åt inne på Mitt DIK.

Prata med en lönecoach utan extra kostnad

Funderar du på att byta jobb och behöver hjälp med löneanspråk, eller vill du förbättra ditt nuvarande löneläge? Boka in en tid med en av våra lönecoacher! Det gör du genom att använda bokningsverktyget på startsidan av Mitt DIK.

Inne på Mitt DIK kan du säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter, komma åt Saco lönestatistik samt boka lönecoach!

LOGGA IN