Omställningsstudiestödet

omstallningsstod fackforbundet-dik

Den 1 oktober 2022 initieras det nya omställningsstudiestödet. En möjlighet för dig som arbetar eller är mellan jobb att vidareutbilda dig under arbetslivet, med ersättning nästan i nivå med din yrkesverksamma lön. Utbildning för att byta bana mitt i livet eller bara komma vidare i den riktning du vill.

Vi på DIK förespråkar livslångt lärande och omställningsstödet är ett sätt att se till att du hamnar rätt genom hela karriären. Vi har din rygg, genom hela arbetslivet. Stödet ska förbättra din ställnings på arbetsmarknaden och du måste ansöka om stödet personligen via CSN och rätt omställningsorganisation.

Beroende på var du arbetar och vilket kollektivavtal din arbetsplats är anslutet till så är det olika omställningsorganisationer som kan hjälpa dig att ansöka om stödet. En översikt kan du hitta inne på dina sidor på CSN. De olika organisationerna som hjälper till med ditt omställningsstöd baseras bland annat på om du jobbar statligt, privat, inom civilsamhälle eller som egenföretagare. Läs mer på CSN:s hemsida för att hitta rätt omställningsorganisation för dig.

Vill du veta hur du kan använda stödet så ring gärna in till våra karriärscoacher så kan vi hjälpa dig på traven. För en ny karriär eller en vidareutveckling till det du vill utvecklas inom.

Det nya omställningsstödet införs i oktober 2022. Under våren 2023 kommer en mindre grupp att kunna ta del av omställningsstödet och från och med hösten 2023 kommer fler att kunna vidareutbilda sig. Ansökan till utbildningarna gör du själv.

Läs mer via CSN:s hemsida och/eller ring oss så berättar vi hur just du kan ta del av stödet och stöttar dig i din karriär.

Omställningsorganisationer som gäller för DIK:s medlemmar är bland andra:

https://www.omstallningsfonden.se/
https://www.tsn.se/
https://nysteget.se/