Gå till innehåll

Webbinarium: mångfald för kommunikatörer

mangfald-for-kommunikatorer-webinar-DIK

Vad får bristen på mångfald inom kommunikation för konsekvenser för dig som jobbar i branschen – och inte minst, på själva kommunikationen och för mottagarna?

Under detta öppna webbinarium för dig som arbetar som kommunikatör, så får du med dig nya tankar och konkreta tips på hur vi tillsammans kan göra skillnad och arbeta för ökad mångfald i kommunikationsbranschen. Efter webbinariet kommer det finnas tid att ställa frågor för de som vill.

Webbinariet inleds med en kort sammanfattning av DIK:s senaste kommunikationsrapport, där vi har undersökt arbetsmiljö och villkor inom den svenska kommunikationsbranschen. Vi har också för första gången efterfrågat så kallad jämlikhetsdata, som innebär att vi ställer frågor kopplade till alla sju diskrimineringsgrunder – som till exempel ursprung. Det gör att DIK med anonymiserad statistik kan förstärka arbetet mot just diskriminering på arbetsmarknaden.

I den efterföljande paneldiskussionen deltar:

  • Amanda Lundeteg, VD på stiftelsen Allbright som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet

  • Barakat Ghebrehawariat – eller Demokratiagenten som han också kallar sig – föreläsare, rådgivare och utbildare inom kommunikation och mångfald

  • Anders Bucht, utredare kommunikation på DIK


DIK är fackförbundet för dig som studerar eller arbetar inom kommunikation, kultur och kreativ sektor. Detta event är öppet både för medlemmar och för dig som inte är medlem.

Läs mer om hur vi arbetar med jämlikhetsdata här.

Läs kommunikationsrapporten: ”I brist på vaccin har vi bara kommunikation"

Attenda eventet på Facebook för nyheter, information och länkar.

Till DIK:s Facebook