Gå till innehåll

Anna Troberg ny ordförande i fackförbundet DIK

annatroberg1280x720

Anna Troberg är DIK:s nya förbundsordförande. Det blev klart efter en digital extra kongress i slutet av mars.

– Vi lever i en tid som mer än någonsin behöver kompetensen hos DIK:s medlemmar. Kultur och historia nedprioriteras trots att det finns de som vill förvanska båda för att stänga ute omvärlden. Kommunikation har reducerats till att handla om att överrösta andra. DIK:s medlemmar representerar något annat och mycket bättre, och jag kan inte tänka mig ett finare förtroende än att få stå på barrikaderna med dem, säger Anna Troberg.

– Vi ser verkligen fram emot att jobba med Anna Troberg. Hon har bred erfarenhet av opinionsbildning och kan våra medlemsfrågor. Hon är dessutom expert på flera av DIK:s prioriterade områden, säger Helen Hellströmer, vd för DIK.

Den digitala extrakongressen ägde rum 21–23 mars och avslutades i dag kl. 15.00.

Om Anna Troberg  Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige. Hon har tidigare varit bokförlagschef för den svenska delen av det nordiska bokförlagshuset Bazar och partiledare för Piratpartiet.

Om DIK  DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur och kommunikation och har fler än 20 000 medlemmar runt om i landet. DIK ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.  Pressbilder Anna Troberg.  För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:  Robert Stjernberg, pressansvarig DIK  robert.stjernberg@dik.se  072-724 84 10