Just nu går det inte att logga in på Mitt DIK, eller registrera sig som ny medlem, på grund av tekniska problem. Vi arbetar på att lösa det så snabbt som möjligt!

Gå till innehåll

Fackförbundet DIK startar digital tidning

johanna-lindell-vd fackforbundet-dik
Johanna Lindell, vd för DIK. Foto: Josephine Thunell.

DIK:s medlemmar arbetar inom områden som påverkar hela samhället. Nu startar DIK en digital tidning för att öka synligheten av utvecklingen och villkoren inom kultur, kommunikation och kreativ sektor.

Vad har biblioteken för roll i ett föränderligt samhälle, hur kan arbetsmiljön förbättras i den snabbt växande dataspelsindustrin och hur påverkar den digitala utvecklingen kommunikationsbranschen? DIK:s medlemmar arbetar inom delar av arbetsmarknaden som inte alltid hårdbevakas, men som ofta får stora konsekvenser för allmänheten.

Nu vill fackförbundet öka synligheten av utvecklingen och villkoren inom kultur, kommunikation och kreativ sektor och startar en digital tidning.

– DIK:s medlemmar arbetar inom områden som är långt viktigare för enskilda människor, samhället i stort och för demokratin än vad resurstilldelning, politiskt intresse och utrymme i den offentliga debatten ger vid handen. Det vill DIK ändra på. Den digitala tidningen kommer att bevaka de sektorer våra medlemmar arbetar i, stärka medlemmarnas ställning och öka deras synlighet. Den kommer också att erbjuda en plattform för initierad debatt i frågor som engagerar. En självständig tidning innebär självklart också en viktig granskande funktion, säger Anna Troberg, förbundsordförande i DIK.

Tidningen planeras att startas upp i början av 2022 och kommer att ha en självständig redaktion.

– Nu startar vi rekryteringen av en chefredaktör, och jag ser fram emot att leta efter en person till ett superspännande och viktigt jobb, säger Johanna Lindell, vd för DIK.

Om DIK
DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

Pressbilder

Pressbilder finns i DIK:s pressrum

Presskontakt

För mer information och intervjuer, vänligen kontakta: Johanna Alm Dahlin
johanna.alm.dahlin@dik.se
072-724 84 13