Gå till innehåll

Johanna Lindell ny vd för fackförbundet DIK

Johanna Lindell

Johanna Lindell är fackförbundet DIK:s nya vd. Hon kommer närmast från Arenagruppen och tillträder sin nya tjänst 11 januari.

– Den otrygghet som nu ökar på arbetsmarknaden drabbar många av DIK:s medlemmar. Samtidigt har pandemin fört med sig att många har fått syn på DIK:s medlemsgruppers samhällsinsatser, både inom kultur och kommunikation. Jag ser fram emot att tillsammans med DIK:s kansli och styrelse leda det förbund som stärker och utvecklar alla dessa för samhället viktiga medlemmar, säger Johanna Lindell.

Johanna Lindell kommer närmast från rollen som vice vd på Arenagruppen. Hon har även varit chef för Arena Idé och Arena Opinion, samt har ett förflutet på LO-TCO Biståndsnämnd, SKTF och SSR. Andra uppdrag är bland annat rollen som styrelseordförande i Oktoberteatern och Interim kultur AB. Johanna Lindell har en journalistexamen och en magisterkurs i medie- och kommunikationsvetenskap.

– Johanna har en gedigen facklig bakgrund och en tydlig vilja att utveckla det fackliga både i tiden och in i framtiden. Hon har också god kompetens och erfarenhet inom kultur, kommunikation och kreativ sektor där de yrkesgrupper DIK organiserar verkar. Jag är mycket glad över att få välkomna Johanna till förbundet, säger Anna Troberg, förbundsordförande i DIK.

Om DIK

DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Stjernberg, pressansvarig DIK
robert.stjernberg@dik.se

072-724 84 10