Gå till innehåll

Här är de nominerade till Årets byrå – Bästa arbetsgivare 2022

Idag presenterar fackförbundet DIK, i samarbete med undersökningsföretaget Regi, de sex nominerade till priset Årets byrå – Bästa arbetsgivare 2022. Priset går till de två arbetsgivare som ansträngt sig mest för att skapa en bra arbetsmiljö för sina anställda. Vinnarna presenteras den 9 mars.

Priset "Årets Byrå – Bästa arbetsgivare" tilldelas arbetsgivare inom byråbranschen som gör ett extra bra arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda. Totalt har 32 byråer deltagit i nomineringsprocessen, där sex finalister slutligen valts ut. Nomineringarna baseras på en enkätundersökning om medarbetarnas nöjdhet och en kvantifiering av arbetsgivarens svar på frågor om arbetsvillkor och policyer. 

– Vi delar ut priset för att vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar. Byråbranschen är en kreativ och spännande plats som många söker sig till. Men det är också en plats där man ofta glömmer bort arbetsmiljöfrågor som annars är självklara på den svenska arbetsmarknaden. Vi vill ändra på det, bland annat genom att lyfta de goda exemplen i branschen, säger Anna Troberg, förbundsordförande på DIK.

Priset ”Bästa arbetsgivare” delas ut i två kategorier baserade på omsättning; över och under 25 miljoner i omsättning. 

Här är de nominerade 2022

Stora kategorin (över 25m):
Volt 
Wenderfalck 
Westander 

Lilla kategorin (under 25m):
Miltton Insights 
Mustasch 
Södra Tornet Kommunikation 

Priset delas ut för tredje året i rad. Vinnarna presenteras och mottar priset den 9 mars 2022, inom ramen för galan ”Årets byrå”.

Fem av de sex nominerade byråerna har kollektivavtal, vilket ska ställas mot branschen som helhet där bara ungefär en av tio har det. Om en byrå har kollektivavtal eller inte påverkar dock inte betygsättningen – den grundar sig enbart på faktiska arbetsvillkor och policyer.

Läs mer om priset här. 

Om DIK
DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

För intervjuer eller mer information:
press@dik.se
08-480 040 10