Gå till innehåll

Rebecka Gordan blir reporter på DIK:s nya digitala medlemstidning

Rebecka-Gordan fackforbundet-DIK

Fackförbundet DIK:s nya digitala tidning lanseras under våren. Den kommer att bevaka medlemmarnas yrkesvillkor, utvecklingen i de olika branscherna och innehålla reportage, granskningar, personporträtt och debatt.

– DIK:s medlemmar arbetar inom oerhört spännande och viktiga yrken. Jag ser fram emot att få belysa – och granska förutsättningarna för – deras arbetsvardag. Kultur, kommunikation och kreativ sektor är centrala delar av vårt samhälle som förtjänar större utrymme, säger Rebecka Gordan.

Rebecka Gordan kommer från rollen som reporter och redaktör på Sveriges Arkitekters medlemstidning Arkitekten där hon jobbat sedan 2011. Hon har stor vana av arbetsmarknadsjournalistik och ligger bakom många fördjupande reportage och granskningar på området. Rebecka Gordan har även tagit fram och medverkat i flera antologier och reportageböcker med fokus på konst, arkitektur och demokrati.

– Rebecka är en av tidskriftsbranschens absolut bästa reportrar och jag är glad att hon ska vara med och bygga upp vår nya tidning. Hon rör sig i gränslandet mellan kultur och politik och har lång erfarenhet av att bevaka den kreativa sektorn, säger Susanne Claesson, chefredaktör på DIK:s digitala tidning.

Rebecka Gordan tillträder tjänsten den 9 maj.

Om DIK

DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

För frågor:
Rebecka Gordan: 070-887 81 07
Susanne Claesson: 072-724 84 41